SON DAKİKA
Hava Durumu

Ramiz turp gibi!

Sinop'ta donmak üzereyken bulunan ve Ramiz adı verilen yavru ayı, Bursa'da check-up'tan geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sinop'ta donmak üzereyken bulunan ve Ramiz adı verilen yavru ayı, Bursa'da check-up'tan geçirildi.



Küçük Ramiz'in sağlık durumu ile alakalı açıklamada bulunan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, arka ayaklarında donmaya bağlı yürüme güçlüğü bulunan Ramiz'e, ilerleyen dönemlerle klinik bir operasyon gerekebileceğini söyledi.
Edinilen bilgiye göre, Sinop'daki bir mezarlıkta donmak üzereyken bulunan yavru bir ayı, görevlilere teslim edildi. Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi ve rehabilitasyonu için Türkiye´de alanında ilk ve tek olan Karacabey Ovakorusu´ndaki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi´ne gönderilen sevimli ayıya Ramiz ismi verildi. Biberonla beslenen yavru ayı kısa sürede merkezin maskotu haline geldi. Arka ayaklarında donmaya bağlı rahatsızlıklar bulunan ve yürüme güçlüğü çeken yavru ayı, bir dizi tetkik ve tedavisi için Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Kapsamlı bir taramadan geçen Ramiz, narkozdan çıkar çıkmaz kameraların karşısına geçti. Yanına sokulduğu kişileri, annesi sanarak elini emen sevimli ayı, herkesi kendisine hayran bıraktı. Hastanedeki veterinerler Ramiz'in sağlığına kavuşması için adeta etrafında pervane oldu.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, Ramiz'e klinik muayene uyguladıklarını ifade ederek, "Genel olarak fiziki muayenede arka ayaklarında bazı problemler olduğunu gördük. Parmak kemikleri eksik, tırnaklarının bazılarının düştüğü gözlendi. Yaraları iyileşmiş, fakat arka bacak eklemlerinde sıkıntılar var. Hayvan ağırlıklı olarak oturma pozisyonunda durduğu için çok yumuşak olan kıkırdak yapıda ve kemikleşmemiş olan araka ekstremiteler yanlış yönlerde gelişme gösterip o şekilde kemikleşmeye başlamış . Bu ortopedik problem olmasına rağmen hayvan rahatlıkla ayağa kalkıp, yürüyebiliyor. Vücudunu taşıyıp, hareket edebiliyor. Çok normal olmasa da bu nedenle şuan için bir tedavi önermiyoruz. Ki tedavi olsa operatif tedavi olurdu. Belki ilerleyen zamanlarda problem ortaya çıkarsa, kemik olgunlaşması şekillenirse tekrar bi operasyon gündeme gelir" dedi.
Remiz tedavisinin ardından kendisini çok seven bakıcıları tarafından araçla yine Karacabey'deki yeni yuvasına sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.