SON DAKİKA
Hava Durumu

Recep Altepe: Dünya kenti olmaya gönüllüyüz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışı ile yine öncü ve örnek projeleri hayata

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Recep Altepe: Dünya kenti olmaya gönüllüyüz
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışı ile yine öncü ve örnek projeleri hayata geçireceğini söyledi. Altepe, "Pozitif bakış açısıyla, Bursa’nın değerine değer katmaya, yaşam kalitesini artırmaya, öncü ve örnek bir dünya kenti olmaya gönüllüyüz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Stratejik Planlama’ eğitim programı Merinos AKKM Başkanlık Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çalışanlarının yanı sıra ilçe belediye başkanları ve ilçelerin belediye temsilcileri katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, programın açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’da bugüne dek önemli çalışmalar yapıldığını ve bundan sonra, 2014 - 2019 faaliyet döneminde de örnek projelerinin devamının geleceğini belirtti. Bursa’nın vizyonuna yakışan projelerin gerçekleştirilmesinde, kentin yerel yöneticilerinin yanı sıra tüm kent dinamiklerinin de katkılarının bulunduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’nın doğal güzelliklerine sahip çıkmak, Yeşil Bursa’nın oluşumunu sağlamak, tarihi değerleri korumak çok önemsediğimiz konulardandır. Bursa, bir tarih başkenti. Tarihi miras bakımından özellikli olan şehrin bu birikimini en güzel şekilde koruyup geleceğe taşımalıyız. Bursa, ticaret ve turizm şehri. Bursa, turizmde termal kent olma yolunda gelişimini sürdürecek. Bursa’nın yerli ürünleri değer kazanacak. Çevreye saygılı, bilgi teknolojilerini sonuna kadar kullanan ve bunlarda da öncü olacak bir şehir Bursa. Her türlü nimeti içinde bulunduran Bursa, şu anda zaten örnek bir kent” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’daki her sorunun Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğuna işarete ederek, “Bu şehrin herşeyi bizi ilgilendiriyor. Yerel yönetimlerde amaç, kentin imkanlarını en güzel şekilde kullanarak, şehre fayda sağlamak ve burada yaşayan insanların mutluluğuna odaklanmaktır. Yapacak çok işimiz var” dedi. Başkan Altepe, tüm ilçelerin Büyükşehir sınırlarında dahil edilerek Bütünşehir uygulamasının başlamasıyla, Büyükşehir’in sorumluluk alanının genişlediğini ve kırsal kalkınma ile sahillerdeki düzenlemelerin de daha programlı şekilde yapılacağını sözlerine ekledi. Bursa’yı Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin hep birlikte kalkındırabileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Ortak akılla yönetime büyük önem veriyoruz. Bize düşen görevler belli. Hep birlikte ele alacağımız strateji doğrultusunda öncelikli yatırımları gerçekleştireceğiz. Katılımcı ve paylaşımcı yönetim anlayışıyla kim ne katkı koyarsa destek olmaya hazırız. Bursa’nın siyaseti olmaz. 5 yılda Bursa’yı nasıl daha iyi bir noktaya getiririz, bunu planlıyoruz. Bursa’da geleceğe eserler ve izler bırakmayı önemsiyoruz” diye konuştu.

Bursa için her türlü fikir ve proje desteğine açık olduklarını vurgulayan Başkan Altepe, kaynakların en güzel şekilde değerlendirildiği, üretime gerçek anlamda katkı sağlayacak çalışmaları gerçekleştirmek istediklerini kaydederek, “Geminin rotasını birlikte belirleyeceğiz. Bursa’nın yol haritasını birlikte planlayacağız. Altının değerini sarraf, Bursa’daki değerleri bizler biliriz. Bursa her alanda öncü oldu. Bursa’nın vizyonu geniş, hedefleri büyük. Hazinelerin üzerinde yaşayan Bursa’nın gücü fazlasıyla var. İnsanların önünü açıp, yatırımcılara fırsat verirsek, işadamları yatırımlarını Bursa’ya yapar. Pozitif bakış açısıyla, Bursa’nın değerine değer katmaya, yaşam kalitesini artırmaya, öncü ve örnek bir dünya kenti olmaya gönüllüyüz. Şehirdeki sinerjiyi artırıp Bursa için güzellikleri birlikte gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı. Başkan Altepe’nin ardından bir sunum yapan Demir Adam (Iron Man) Kurumsal Danışmanlık Proje Yönetim Uzmanı Merih Demir de strateji planlama konularında aydınlatıcı bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.