SON DAKİKA
Hava Durumu

Refik, bu pisliği örtemezsin!

Gemlik Belediyesi, İmar Müdürlüğü’nde yaşanan milyonluk vurgun iddiaları ile sarsıldı. Trilyonların döndüğü iddia edilen imar vurgununu

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Refik, bu pisliği örtemezsin!
Gemlik Belediyesi, İmar Müdürlüğü’nde yaşanan milyonluk vurgun iddiaları ile sarsıldı. Trilyonların döndüğü iddia edilen imar vurgununun ortaya çıkması üzerine, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz bir memuru açığa aldı. Yılmaz’ın "İmar İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan bir memur belediye hesabına yatırılması gereken bir miktar parayı hesaba geç ve fazla yatırmış” ifadeleri ise konuyu örtbas etme eğiliminde olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

İmar Müdürlüğü’nde yaşanan ve gündeme bomba gibi düşen yolsuzluk iddiaları bir kez daha gözlerin Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a çevrilmesine yol açtı. İmar Müdürlüğü’nde görev yapan bir memurun açığa alınmasıyla ortaya çıkan yolsuzluk iddiasının arkası çorap söküğü gibi gelmeye başladı.

ALINDI MAKBUZU HAZIRLAMIŞLAR

Gemlik Manşet Gazetesi’nde, gazeteci Kazım Bulut’un köşesinde yer verdiği iddialar durumun vahametini gözler önüne serdi. Kamuoyuna yansıya iddialara göre olayın başlama tarihinin 2013’e kadar dayandığı ifade ediliyor. İmar Müdürlüğü’nde kurulan tezgah, öncelikle harçlara detaylı bakmayan müteahhitlerin tespit edilmesiyle başladı. Bu kişilerden alınan harç paraları karşılığı personelin kendi yaptırdığı “alındı” makbuzları teslim edildi. Bazı makbuzlarda ise rakamlarla oynandığı ileri sürülüyor. 41 bin liralık rakamın 4 bin 100 lira olarak alınıp, sıfırlarla oynanarak dekont çıkarıldığı ifade ediliyor.

ŞOK İDDİALAR

Medyaya da yansıyan iddialara göre ruhsat harçları için eski dekont numaraları kullanılırken, ruhsatlar da para almadan veya az alarak verildi. Sistem böyle yıllarca devam etti. Ancak müteahhitlerden birinin dekontun peşine düşmesi, trilyonluk yolsuzluğun da su yüzüne çıkmasına yol açtı. İlk bilgilere göre belediyenin kasasına girmesi gereken en az 900 bin lira paranın, kasaya değil birilerinin cebine girdiği ortaya çıktı.

PARA HESABA YATIRILDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın devreye girmesiyle paralar 20-22 Eylül tarihleri arasında belediyenin hesabına yatırılıyor. İmar’da görev yapan ve yolsuzluğun içerideki ayağı olarak gösterilen İ.D. isimli memur açığa alınırken, hakkında soruşturma başlatılıyor. Yapılan başvurunun ardından savcılık olaya el koyarak inceleme başlatıyor. İddiaya göre yolsuzluk iddiası sadece imar müdürlüğündeki memurla ilgili değil. Gemlik’teki bazı müteahhitlik firmalarının da olayla alakası olduğu ve soruşturma kapsamında bu firmaların da ilişkisinin incelendiği ifade ediliyor.

YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

Trilyonluk vurgun iddiasının gündeme düşmesi ve bir memurun görevden el çektirilmesinin ardından Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kısa bir açıklama yaptı. Başkan Refik Yılmaz, "İmar İşleri Müdürlüğünde görev yapan bir memur belediye hesabına yatırılması gereken bir miktar parayı hesaba geç ve fazla yatırmış. Durumu ilgili birimimiz fark ettikten sonra gerekli soruşturmayı derhal başlattık. İ.D. isimli memuru açığa alarak, soruşturma dosyasını Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettik. Yanlış yapana göz yummamız mümkün değil. Biz buralarda milletin emanetçisiyiz” ifadelerini kullandı. Ancak, olayın bu kadar basit olmadığı da ortada…

HESABI SORULMADAN BIRAKILMAMALI

Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde dönen pis işlerin bir anda ortaya dökülmesinin ardından Yılmaz’ın yaptığı politik açıklama, acaba örtbas mı edilecek sorularını akıllara getirdi. Gemlik’i sarsan bu skandalın üzerine ciddiyetle gidilerek sorumluların ortaya çıkarılması gerekiyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın hassasiyetle işin üzerinde durarak, tüm sorumluların ortaya çıkması ve kamunun hakkının korunması için gerekeni yapmasını tüm kamuoyu bekliyor. İmar Müdürlüğü’nde ortaya çıkan yolsuzlukla ilgini çok daha vahim bilgilerin önümüzdeki günlerde kamuoyu gündemine geleceği bildiriliyor.

(Zeynep GÜMÜŞ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.