SON DAKİKA
Hava Durumu

Rektör'le öğrenciler omuz omuza

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve üniversite öğrencileri fidan dikti. 

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve üniversite öğrencileri fidan dikti. 


Rektör Prof. Ali Sürmen, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Fahri Sönmezoğlu, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı fidan dikme etkinliği, Selçukgazi köyünde, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün tahsis ettiği alanda gerçekleştirildi.

Bursa Orman İşletme Müdürü Muhammet Ali Akaç ve Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Yeliz Küplü Işık tarafından dikilecek fıstık çamı fidanlarının özellikleri hakkında katılımcılara kısa bilgilerin verildiği etkinlikte, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Bursa'nın orman zenginliği konusunda bilgi verdi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Sürmen de Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı başarılı ağaçlandırma faaliyetleri sayesinde Türkiye'nin ormanlık alanlarda artış sağlayabilmiş önemli ülkelerden birisi olduğunu, ormanların, hem toprağa can verdiğini hem de tabiatın dengesinin sağlanmasında önemli fonksiyonları yerine getirdiğini bildirdi. Prof. Dr. Sürmen, ayrıca "Gerek devlet gerekse özel arazimizde ağaç yetiştirmeye ve yeşillendirmeye katkıda bulunmamız gerekiyor." dedi.

Emeği geçen Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür eden Prof. Dr. Sürmen, Orman Fakültesi'ni bünyesinde bulunduran BTÜ’nün bu tip faaliyetlere devam edeceğini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.