SON DAKİKA
Hava Durumu

Renault'da sendika krizi

Dünyaca ünlü motorlu taşıt şirketi Renault’ta çalışan işçiler, Türk Metal-İş Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Renault'da sendika krizi
Dünyaca ünlü motorlu taşıt şirketi Renault’ta çalışan işçiler, Türk Metal-İş Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS), haklarını savunmadığını gerekçesiyle eylem yaptı.
Renault’un Bursa Fabrikası’nda sendika krizi yaşanıyor. Yaklaşık 600 işçi, üyesi oldukları Türk Metal-İş Sendikası ve MESS'nin haklarını savunmadığını, aksine çifte standart uyguladığını iddia etti. 2012 yılında imzalanan sözleşmeyle bu sendikalara üye olduklarını belirten Renault işçileri, o dönemde anlaşılan ücretlerin tüm fabrikalar için uygulanmadığını, BOSCH çalışanlarının da bu sözleşmeye dahil olmalarına rağmen, yapılan yeni bir anlaşmayla daha yüksek ücret aldığını ileri sürdü. Kendileriyle de yeni bir anlaşma yapılmasını talep eden işçiler, cuma günü Türk Metal-İş ve MESS'ye ihtar çekeceklerini, taleplerinin karşılanmaması durumunda bu sendikalardan istifa edeceklerini söyledi.
İşçilerin toplanması üzerine Renault tesisleri önüne gelen avukat Özkan Kaban, işçilerin eylem yapmasının herhangi bir fayda sağlamayacağını, hukuki yollara başvurarak bu meseleyi çözebileceklerini anlattı.
Renault başta olmak üzere Tofaş, Valeo, Mako ve Coşkunöz işçilerinin cuma günü sendikalara çekilecek ihtarın ardından pazar günü saat 12.00’de Bursa Kent Meydanı’nda eylem yapacağı açıklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.