SON DAKİKA
Hava Durumu

Renkler festivalde buluştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 27.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, Kültürpark Açıkha

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2013 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2013 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Renkler festivalde buluştu
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 27.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, coşkulu bir törenle başladı. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda, ‘52. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘27. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın açılışı, renkli anlara sahne oldu. 21 ülkeden yaklaşık 650 dansçı ve müzisyeni Bursa’da buluşturan organizasyonda Bursa Tarihi Mehter Takımı konser verdi, Kılıç Kalkan Ekibi de özel bir gösteri sergiledi.
Barış mesajları
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 27 yıllık geçmişi olan yarışmanın bugünlere gelmesinde emeği olanları şükranla anarak başladığı konuşmasında, “Bu organizasyon yarım asırlık bir organizasyon. Eskiden bugüne uzanan coşkuyla her yıl bu yarışmayı izliyoruz. Bursa, kültürlerin ve medeniyetlerin yatağı. Dünyanın dört bir yanından, tüm coğrafyaların insanları burada bir arada. Tüm ülkelerin dansçıları, Bursa’da güzel gülümsemeleriyle ülkelerini ve kültürlerini tanıtacaklar. Bu, büyük bir misyon. Onlar buraya kardeşlik ve dostluk kurmak, barış ve hoşgörüyü yaymak için geldiler. Barış ve hoşgörü hepimize lazım. Herşey sevgi ve barış ortamında gelişir” diye konuştu.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de halk oyunlarının sevgiyi anlattığını belirterek, gelenek ve görenekleri halk oyunları aracılığıyla geleceğe aktarıldığını kaydetti.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm gruplar, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 3’er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. Bursalılar, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Rusya Federasyonu Başkırt Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Gambiya, Gürcistan, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Rusya Federasyonu Kuzey Osetya Cumhuriyeti, Senegal, Sierra Leone, Rusya Federasyonu Yakutistan Cumhuriyeti ve Yunanistan ekiplerinin sahne performanslarını beğeniyle izledi. Tüm ekipler, Bursa’da kaldıkları süre boyunca kentin farklı noktalarında gösterilerini sergileyecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.