SON DAKİKA
Hava Durumu

Resepsiyonda alkol rezaleti!

Bursa Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen resepsiyonda akıl almaz bir rezalete imza attı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde K

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Resepsiyonda alkol rezaleti!
Bursa Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen resepsiyonda akıl almaz bir rezalete imza attı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kur-an-ı Kerim okunarak 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı akşam, Bursa’da resepsiyona katılanlara alkol servisi yapıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. Kuruluş yıldönümü ülke genelinde düzenlenen birbirinden görkemli etkinliklerle kutlanırken, valilikler tarafından kuruluş yıldönümü münasebetiyle resepsiyonlar düzenlendi. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl 15 Temmuz darbe girişimine karşı vatanı uğruna can veren şehitlerin anıldığı etkinliklerde, dualarla Kur’an-ı Kerim tilavetleri ön plana çıktı.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN SKANDAL UYGULAMA

Bursa Valiliği tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Cumhuriyet Resepsiyonu” ise büyük bir skandala sahne oldu. 15 Temmuz şehitlerinin de anıldığı programda katılımcılara alkol servis edildi. Salonu dolduran birçok Bursalının da tepkisini çeken alkol servisinin neden yapıldığı ise bilinmiyor. Sosyal medya üzerinden resepsiyonda alkol servisine tepki gösteren Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Beştepe’de Kur’an okunurken Bursa’da alkol ikram edildiğini vurguladı. Çepni, twitter’den “Resepsiyonlara bakın valilerimizin reisimizi ne kadar takip ettiğine bakın. Bursa’da resepsiyon nasıl?” sözleriyle tepkisini duyurdu. Çepni dışında birçok ismin de resepsiyonda alkol servisinden rahatsız olduğu ifade ediliyor.

BİR TEPKİ DE GAZETECİ CANKILIÇ’TAN

Bursa Valiliği’nin “Cumhuriyet Resepsiyonu”nda alkol servisine bir tepki de AK Parti’nin son seçimlerde 14. sıradan milletvekilliğine aday gösterdiği gazeteci Cennet Cankılıç’tan geldi. Sosyal medya üzerinden görüşlerin açıklayan Cennet Cankılıç, “Merinos'ta Cumhuriyet'in 93. yılı kutlama resepsiyonu sırasında masalarda içki servisi yapılırken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bu vatan için hayatını feda edenlerin ruhuna Kuranı Kerim tilaveti vardı. Resepsiyonları halktan kopuk kutlama olarak gördüğüm için tasvip etmem ve hiç de katılmadım. Benim için Cumhuriyet içki kadehleri, balo ve valslerle kutlanamayacak kadar anlamlı. Halkla beraber dışarıda kutluyorsan önemi var. Yıldırım'daki Bayrak Meydanı 'ndaki görkemli gösteri, Nilüfer'de FSM'deki yürüyüş, Osmangazi'de Demokrasi Meydanı'ndaki gösteriler gibi. Çünkü bu Cumhuriyetin gerçek sahibi dışarıdaki halk. Resepsiyona katılan sözüm ona duyarlı ve etkili, yetkili partili yöneticiler ile sağ parmağında gümüş yüzüğü gözlerimizin içine sokarcasına gösteren bürokrat kesiminin sessizliğini de anlamış değilim. Kimsenin içkisinde, giyiminde, yaşam tarzında değilim. Müdahale edilmesine de her zaman karşı gelmişimdir. Ama her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Bu Cumhuriyet Resepsiyonu'ndaki alkol servisi devletin resmi kutlama programı içinde hoş kaçmamıştır. Kamuoyu vicdanı son derece yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

MİLLET SOKAKTA DUALARLA ŞEHİTLERİ ANDI

Bursa’da da özellikle belediyelerin halka yönelik kutlama programları önceki yıllara göre çok daha görkemli ve katılımla gerçekleşti.  Kutlamalar halka yayılarak, Cumhuriyetin asıl sahibi olan milletin kutlamalarda ana aktör olması sağlandı. Gerek gündüz gerekse gece yapılan kutlamalara on binlerce Bursalı katılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu kutladı, hem İstiklal Savaşı hem de ikinci kurtuluş savaşı olarak nitelendirilen 15 Temmuz darbe girişimine karşı vatanları uğruna can veren şehitleri andı.

BEŞTEPE’DE KUR’AN OKUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiği resepsiyon ise Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Binlerce davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonda 15 Temmuz şehitleri anıldı. Türkiye’nin bir çok ilinde de resepsiyonlar genel olarak anma toplantısı şeklinde gerçekleşti. Katılımcılara meyve suyu ve su ikram edildi.

VALİ KÜÇÜK SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Bursa Valiliği’nin “Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu”nda yaşanan alkol skandalının ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük sessizliğini koruyor. Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve büyük tepki çeken alkol ikramıyla ilgili aradan geçen 2 günde her hangi bir açıklama yapmayan Bursa Valiliği, Şehir Gazetesi’nin açıklama isteğine de gazete baskıya girene kadar cevap vermedi. Bursa kamuoyu Bursa Valiliği ve Vali İzzettin Küçük’ten açıklama bekliyor; Şehitlerin anıldığı bir gecede davetlilere neden alkol servisi yapıldı?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.