SON DAKİKA
Hava Durumu

Riyad'ın yıldızı Bursa

 Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı’nda Bursa standı ziyaretçi akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı’nda Bursa standı ziyaretçi akınına uğradı.



Bursa’yı Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un temsil ettiği fuarda, Bursa standında yer alan tanıtım materyalleri yaklaşık 4 saat içerisinde tükendi.
Fuarın açılışını yapan Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah El-Caser, fuarın Türkiye’ye ayrılmış bölümünü gezerken Bursa standında oturmayı tercih etti. Bursa standına gösterdiği ilgiyle Türkiye’yi de ziyaret etmiş olan El-Caser, burada Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’la bir süre görüştü. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında köklü bir kültürel bağın bulunduğunu ifade eden El Caser, Bursa’ya olan hayranlığını da dile getirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bursa vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da El-Caser’e Bursa havlusuyla, Türkçe-Arapça hazırlanmış bir Bursa tanıtım kataloğu hediye etti. Ercoşkun, kestane şekeri ikram ettiği El-Caser’i Bursa’ya da davet etti.
Bu arada Bursa standı ziyaretçiler kadar Arap medyasının da ilgi odağı oldu. Birçok televizyon kanalı Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’la röportaj yaparak Bursa hakkında bilgiler aldı.
GÖSTERİLEN İLGİ TURİZM HEDEFLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR
Organizasyonla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, bugüne kadar katıldıkları uluslararası tanıtım fuarlarının Bursa’ya ekonomik anlamda önemli katkılar sağladığına dikkat çekip şöyle devam etti:
“Son yıllarda Sayın Valimiz Şahabettin Harput’un önderliğinde ve turizm tanıtma Birliğimizin ekip çalışmasıyla Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde önemli fuarlara katılım gösterdik. Bu katılımlar sayesinde özellikle son 4 yıl içerisinde turist sayılarını ciddi oranda etkiledi ve Bursa’yı ziyaret eden yabancı turist sayısı her geçen yıl arttı. Bu artış kuşkusuz Bursa adına çok önemli bir gelişmedir. Bu fuarda gördüğümüz ilgi de, turizm hedeflerimiz doğrultusunda doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir.”
Öte yandan Bursa standını aileleriyle birlikte ziyaret eden çocukların ilk isteği ise kestane şekeri oldu. Ziyaretçilere, öğle saatlerine kadar özel ambalajında 5 bin adet kestane şekeri dağıtıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.