SON DAKİKA
Hava Durumu

Rıza Aydın'a sağlam rakip geliyor

Türkiye'nin değişik şehirlerindeki yem siloları ve üretim merkezleri ile hayvancılık sektöründe bir marka olan Matlı Yem'in Yönetim Kurulu B

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 01:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin değişik şehirlerindeki yem siloları ve üretim merkezleri ile hayvancılık sektöründe bir marka olan Matlı Yem'in Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret Borsası başkanlığı için adaylığını açıkladı.



 

 

Şehir Gazetesi’ni ziyaret eden Özer Matlı, tarım konusunda Türkiye'nin önemli bir üretim merkezi olan Bursa'nın borsa gibi önemli bir kurum ile üreticilere farklı hizmetler sunabileceğine inandığını söyledi. Borsayı üç beş kişinin kurumu olmaktan çıkarmayı hedeflediklerini belirten Özer Matlı, büyük Bursa'ya daha büyük vizyon, tarım ve hayvancılık konusunda daha büyük ufuklar açma ile ilgili bir takım projeleri uygulamaya geçirmek için aday olduklarını bildirdi.  Matlı, "Bursa, tarımı da büyük olan bir şehir. Yeşil Bursa diye anılan şehrimizde tarım ile alakalı büyük markalarımız var. Bursa tekstil ile otomotiv ile turizm ile anılırken ana bir bakış açısı ile tarım ile de konuşulmalı diye düşünüyoruz. Üniversite, Tarım Gıda İl Müdürlüğü ve meslek odaları ile bir bütünleşme ve masanın etrafında toplanma ile işe başlayacağız. Oturup konuştuğunuz zaman işin yüzde 70'i çözülmüş oluyor. Çıkan yeni kanunlarla beraber, ürün izlenebilirlikleri gibi birtakım değişiklikler var. Tüketici gıda konusunda tereddütler yaşıyor. Bunları çözmenin temeli gıda sektörünün tescil yeri olan borsanın güzel hizmetler üretmesidir. Biz yapılan güzel hizmetleri vatandaşımıza anlatmak istiyoruz. Velinimetimiz olan insanların sesi olmak istiyoruz. Tarımda yapılan iyi uygulamaları tüketicilere anlatmak gerekiyor. Ar-Ge laboratuvarları ile lisanslı depoculukla beraber tüketiciyi bilgilendirmeliyiz. Üreticilerimizin de devlet imkanlarından ve zirai iyileştirmelerden bilgi sahibi olmalarını arzu ediyoruz. Üniversite ve sivil toplum kuruluşları, büyükşehir ile ortak çalışma yürüteceğiz. Üyelerimizin kalitesini artırma konusunda ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Bursa Borsası'nda 7 meslek grubunda yaklaşık kayıtlı 600 üyenin 7 Mayısta 3 yapılacak seçimlerde oy kullanması bekleniyor. Birinci komitede hayvani gıda üreticileri, ikinci grupta hal esnafımızın olduğu patates ve soğan müstahsilleri, üçüncü grup zeytin ve peynir üreticileri yer alıyor. Dördüncü grupta, zahireciler ve yumurta üreticileri bulunuyor. Beşinci grupda gıda sektörü ve yemciler bulunuyor. Altıncı grupta pamuktan ve tekstil ile ilişkilendirilmiş bir üye yapısı var. Yedinci grupta gıda ve marketlerle alakalı bir grupta üyeler bulunuyor.

Özer Matlı'nın seçimlerle alakalı mesajı ise şöyle:

"Bütün seçmenlerden sağ duyulu olmalarını istiyoruz. İki rakipli olan bir seçime giriyoruz. 600 kişilik bir üyesi olan kurumun 20-30 kişi ile seçim yapması çok düşündürücüdür. Biz çok sayıda üye katılımı ile komiteleri ve yönetimi belirlemek istiyoruz. Üyelerin gerçek anlamda büyük bir kuruluşun üyesi olduğunu hissettirmek istiyoruz. Borsayı daha katılımcı bir yapıya kavuşturacağız".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.