SON DAKİKA
Hava Durumu

Roda'dan Gemlik'e İmam Hatip Lisesi

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, RODA firması tarafından yaptırılacak İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Gemlik ilçesinde, RODA firması tarafından yaptırılacak İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı. 


Gemlik Belediyesi’nin Bursa Valiliği ve RODA Limancılık A.Ş. ile 8 Haziran 2012 tarihinde yaptığı protokol gereği, RODA tarafından yapımı üstlenilen İmam Hatip Lisesi’nin temeli törenle atıldı. Hem ortaokul, hem de lise olarak hizmet vermesi planlanan okul 9 dönüm arazi üzerine inşa edilecek. 24 derslikli, laboratuarlı ve kütüphaneli okul Hamidiye Mahallesi’ne inşa edilecek. Temel atma törenine Ak Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmail Aydın ve İsmet Su, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.
Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, ilçenin 2. İmam Hatip Lisesi olacak olan okulun bölgede bulunan Çınar, Şehit Ethem Yaşar ve Lale Kemal Kılıç ilköğretim Okullarının yükünü azaltacağını söyledi.
RODA Limancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kağıtçıbaşı da konuşmasında, böyle bir eserin kazandırılmasında rol oynamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, kendi dönemlerinde alt yapı, spor ve sosyal tesis yatırımlarının yanı sıra kamulaştırma alanlarında da büyük hizmetler verdiklerini açıkladı. Yılmaz, ayrıca 4 protokol imzalanarak ilçeye 120 derslik kazandırılacağını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, 2003 yılında Bursa’da 8 bin 300 olan derslik sayısının günümüzde 13 bin 500’e çıktığını, ancak Bursa’nın 7 bin derslik açığının daha bulunduğunu bildirdi.
24 derslikli okulun yaz aylarında tamamlanıp 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceği açıklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.