SON DAKİKA
Hava Durumu

Roman coşkusu

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’da ilk kez düzenlenen Dünya Romanlar Günü kutlamalarına katılan Romanlar gönüllerince eğlendi. 

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’da ilk kez düzenlenen Dünya Romanlar Günü kutlamalarına katılan Romanlar gönüllerince eğlendi. 


Dünya Romanlar Günü, Nilüfer Belediyesi tarafından coşkuyla kutlandı. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen eğlenceye ilgi büyük oldu. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve meclis üyeleri de katıldı. Bozbey, okuduğu Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Karadut’ adlı şiiriyle Romanları mest etti.
Nilüfer Belediyesi olarak ilkleri yaşatmaya, güzellikleri paylaşmaya önem verdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa’da ilk kez Roman kardeşlerimiz için, Dünya Romanlar Günü’nü hep birlikte kutluyoruz. Umuyorum, istiyorum ki, bundan böyle her yıl bu coşkuyu omuz omuza yaşamaya devam edelim. Biliyorsunuz ki biz Nilüfer Belediyesi olarak Anadolu’nun farklı ezgilerini Bursa’ya getiriyoruz. Çerkez sanatçılar, Gürcü sanatçılar, doğunun, batının ezgileri Nilüfer’in salonlarında, meydanlarında yankılanıyor. Roman kültürü de dünyanın her yerine yayılmış, zengin, renkli bir kültür. İşte biz bu zenginliği de etkinliklerimiz arasına katmak istedik” diye konuştu.
Roman Dernekleri adına konuşan Hüseyin Kardeş de, kendilerini yalnız bırakmayarak bu mutlu günde destek oldukları için Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Nilüfer Halk Dansları Ekipleri’nin gösterileri alkış alırken, sahne alan Erkan ve Ümmiye de şarkılarıyla geceye katılanları coşturdu. Başkan Bozbey, her iki sanatçıyı da çiçek vererek performansından dolayı kutladı. Başkan Bozbey, söylediği ‘Yeşil Ördek’ adlı türküyle izleyenlerden büyük alkış alırken, Sena Kaleli ile sergiledikleri danslarla Romanları mest etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.