SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da 160 bin Müslüman bayram namazında buluştu!

Rusya‘nın başkenti Moskova’da 160 binden fazla Müslüman, Ramazan Bayramı için camileri doldurdu. Ramazan Bayramı, dünyanın farklı noktal

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2015 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya'da 160 bin Müslüman bayram namazında buluştu!
Rusya‘nın başkenti Moskova’da 160 binden fazla Müslüman, Ramazan Bayramı için camileri doldurdu.
Ramazan Bayramı, dünyanın farklı noktalarında olduğu gibi Rusya’da da coşku ile karşılandı. Başkent Moskova’da yaşayan 160 binden fazla Müslüman, bayram namazı için kentte bulunan camilere akın etti. Moskova İçişleri Bakanlığı'nın yoğun güvenlik önlemleri aldığı bayram namazında hiçbir ciddi olay yaşanmadığı açıklandı. Açıklamaya göre, bayram namazında güvenliği korumak için Moskova emniyetinden 4 binden fazla polis görevlendirildi. Başta Prospekt Mira Caddesi'ndeki olimpik stadın yanındaki cami olmak üzere Moskova’nın 32 değişik noktasında bayram namazı organize edildi. Cami binasına ve avlusuna sığmayan müminler, tüm ara sokakları da doldurdu.
Moskova Camii'nin yanındaki sokaklar gece saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Moskova metrosunun çalışma programında değişiklikler yapılırken, cami yakınlarındaki metro istasyonları sadece çıkışa açık bulunduruldu.
Bayram namazına başkent Moskova’ya değişik nedenlerden dolayı birçok ülkeden gelmiş olan Müslüman katıldı. Abdulselam adlı bir vatandaş, Moskova’ya Özbekistan’dan geldiğini kaydederek, 3 gün boyunca bayram kutlayacaklarını söyledi. Kırgızistan’dan gelen İsa ise, Moskova’da misafir olduğunu belirterek, Moskova’da yaşayan Müslümanlar'la bir arada bayram namazına katıldığı için mutlu olduğunu dile getirerek, Kırgız dilinde Müslüman aleminin bayramını kutladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.