SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın Türkiye'ye ihtiyacı var

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EKONOMETRİ TOPLULUĞU VE TOBB BURSA GGK’NIN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ U.Ü EKONOMİ ZİRVESİ, U.Ü METE CENGİZ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya'nın Türkiye'ye ihtiyacı var
BTSO Enerji Konseyi Başkanı ve ANASİAD Genel Başkan Yardımcısı Erol Dağlıoğlu, Türkiye’nin enerjide bağımlılıktan kurtulması için ileri teknoloji üretmesi gerektiğini söyledi.
 

 

Uludağ Üniversitesi Ekonometri Topluluğu ve TOBB Bursa GGK’nın ortaklaşa düzenlediği U.Ü Ekonomi Zirvesi, U.Ü Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Zirvedekilerle zirvedeyiz” sloganıyla işadamı, yatırımcı ve ekonomi gazetecilerinin öğrencilerle buluştuğu 2 gün süren zirvenin son gününde, yoderatörlüğünü Türkiye’de Forex Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Müge Yücer Yıldız’ın yaptığı ‘Enerji savaşları ve İklim Değişikliği’ konulu oturum yapıldı. Oturumda BTSO Enerji Konseyi Başkanı ve Anadolu Sanayici İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Erol Dağlıoğlu ile Ekonomist Erkan Öz orta vadede bitmesi öngörülen petrol ve Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı hakkındaki görüşlerini öğrencilerle paylaştılar ve önemli tavsiyelerde bulundular.

 
TÜRKİYE'NİN ENERJİYE, RUSYA'NIN PAZARA İHTİYACI VAR
Dağlıoğlu, “Güneş ve rüzgârımız olacak ama enerjiye dönüştürmek için yine dışa bağımlı kalacağız. Mesela Almanya’nın en çok güneş gören yeri, Türkiye’nin en az güneş gören yerinden daha az güneş alıyor. Ama Almanya dünyanın İspanya’dan sonra en çok güneş enerjisi üreten ülkesidir. Almanlar bu güce teknoloji ile sahip oldular” dedi. Dağlıoğlu, özellikle hidrojen enerjisine sahip olabilmenin tek yolunun teknoloji sahibi olmaktan geçtiğine vurgu yaparak, “Teknolojiye sahip olamazsak kendimizi kandırmaya devam edeceğiz. Hidrojenle enerji elde etmek varken, nükleer santrallerle uğraşacağız” diye konuştu. Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizinden sonra gündemden düşmeyen iki ülke arasındaki enerji ilişkisini de değerlendiren Erol Dağlıoğlu, Türkiye’nin enerjiye, Rusya’nın da pazara ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.