SON DAKİKA
Hava Durumu

S Plaka mağdurlarının çığlığı

Bursa'nın Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık gibi dağ ilçelerinde bir yıl önce belediyeler tarafından ihaleyle satılan S plakalı araçlar

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık gibi dağ ilçelerinde bir yıl önce belediyeler tarafından ihaleyle satılan S plakalı araçların sahipleri, iş yapamamaktan ve şehir merkezinde çalışamamaktan şikayetçi. 


Diğer dış ilçelerle birlikte 1285 tane servis aracı bulunduğunu, çalışmadıkları halde vergilerini ödenmek durumundu kaldıklarını anlatan Bursa İli ve İlçeleri Servisçiler Derneği Sözcüsü Selami Opuz, "İlçe belediye başkanları, "ihaleye girerken bizim ilçelerimizde iş ortamı yok. Bursa şehir merkezinde de çalışabilirsiniz" dediler. Bursa'da çalışamıyoruz. Dağ ilçelerinde ve dış ilçelerde iş ortamı yok. Çalışamayınca belediye başkanlarından plakaları geri almalarını istedik. Ancak bir sonuç alamadık. Şehir merkezine geldiğimizde 1950 lira ceza 60 gün aracımızı trafikten men ediyorlar. Bizler çok zor durumdayız. Feryadımızı duymalarını istiyoruz. Yetkililere göre en büyük çözüm çözümsüzlük mü" dedi.
İlçe belediyelerinin ihale yapması için Büyükşehir ve UKOME'nin izin verdiğini hatırlatan İl ve İlçe Servisçiler Derneği Yönetim Kurulu Sözcüsü Selami Opuz, "Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Rant peşinde değiliz. Biz bu plakalı alırken büyükşehirde servis plaka ihalesi yapılmıyordu. Ekmek yiyebilmek için ilçelerden bu plakaları ihaleyle aldık. 30 bin lirayla 50 bin lira arasında paralar ödedik. Satın aldığımız araçlara da bir o kadar para ödedik. Bunları krediyle alan arkadaşlarımız var. Bunlardan bazıları bunalıma girdi. Bazılarının yuvaları yıkılma noktasına geldi. Çalışmak istiyoruz. Bizim talebimiz Büyükşehir Belediyesi'nin yardımcı olması. Aradaki farkı Büyükşehir Belediyesi'ne ödemeye hazırız. Ya da bize farklı bilgi verip bu plakaları satan ilçe belediye başkanları plakalarını geri alsınlar. Veya bize çalışma imkanı sağlasınlar" dedi.
S plaka sahibi olmayan korsan servis taşımacılığı yapanların büyükşehir merkezinde yakalanması halinde 650 lira para cezası ve 15 gün trafikten men edilirken, kendilerinin S plakayla çalışmaları durumunda 3 ve 4 katı cezaya çarptırıldığın anlatan Opuz, "Bizim suçumuz resmi olarak kanunlar çerçevesinde vergi ödeyerek çalışmak mı. Bizler de S plaka sahibiyiz. Ancak mağdur edildik. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için Başbakandan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan, Bursa'nın bakanı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten ve İl yönetiminden yardım istiyoruz" diye konuştu.
Bursa'nın dış ilçelerinden özellikle 4 dağ ilçesi ile birlikte Karacabey, Yenişehir, İnegöl, Orhangazi, İznik ve Mustafakemalpaşa'da çok sayıda s plaka sahibinin mağdur olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.