SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlık profili ortaya çıkıyor

Sağlıklı kentler Birliği tarafından hazırlanan ‘Kent Sağlık Göstergeleri’ çalışması ile Türkiye’nin sağlık profili ortaya konuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlıklı kentler Birliği tarafından hazırlanan ‘Kent Sağlık Göstergeleri’ çalışması ile Türkiye’nin sağlık profili ortaya konuyor. 


Yaşam standartları yüksek kentler oluşturabilmek için yerel yönetimlere öncülük eden Sağlıklı Kentler Birliği’nin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile birlikte yürüttüğü proje yerel yönetimlerin çalışmalarına önemli bir ışık tutacak. Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanlığında yapılan Birlik Encümen toplantısında ‘Kent Sağlık Göstergeleri’ çalışması ele alındı. Türkiye genelinde kurum ve kuruluşlardan toplanan veriler doğrultusunda hazırlanan haritalarla 81 ile ilişkin çarpıcı bilgilerin ortaya çıktığı belirtildi. Kent sağlığını ilgilendiren 91 farklı gösterge kapsamında bilimsel verilere dayanan haritalarla şehirlerin sağlığı gözler önüne seriliyor.
Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğin bir ilke imza atarak belediyelere ve kamu kuruluşlarına önemli bir kaynak sunduğunu, Kent Sağlık Göstergeleri çalışmasının yol haritası olarak üretilen hizmetlere yön vereceğini vurguladı. Türkiye’de Kent Sağlık Göstergeleri çalışmasının Sağlıklı Kentler Birliği tarafından yakın zamanda kitap haline getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağı ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.