SON DAKİKA
Hava Durumu

 Sağlık şehri Yıldırım'dan önemli adımlar

Yıldırım Belediyesi, ilçede sosyal alanda attığı adımlarla da örnek olurken, son 3 yılda 5 milyon yatırımla ilçeye 13 sağlık tesisi kazan

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Sağlık şehri Yıldırım'dan önemli adımlar
Yıldırım Belediyesi, ilçede sosyal alanda attığı adımlarla da örnek olurken, son 3 yılda 5 milyon yatırımla ilçeye 13 sağlık tesisi kazandırdı. 

Batuhan Yorulmaz
Yıldırım Belediyesi,  2014-2017 Dönemi’nde ilçeye kazandırdığı 13 sağlık tesisine 5 milyon 192 bin lira yatırım yaptı. Yıldırım Belediyesi,  sağlıkta da ilçeye önemli yatırımlar kazandırıyor. İsmail Hakkı Edebali yönetimindeki belediye, 2014-2017 döneminde ilçeye 11 aile sağlık merkezinin yanı sıra 1 Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve 1 Toplum Sağlığı Merkezi kazandırdı. Akçağlayan, 75.Yıl, Davutkadı, Yiğitler, Musababa, Davutdede, Millet, Yediselviler ve Maltepe  mahallelerinde aile sağlığı merkezleri hizmet açılırken, Eğitim Mahallesi’ndeki aile sağlığı merkezi de tamamlandı. Selçukbey Mahallesi’ne kazandıracak merkezin ise proje çalışmaları tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Vatandaşların tüm beklentileri göz önünde buldurularak planlanan merkezlerin bünyesinde; muayene odaları, gebe izlem ve aile planlama odaları, aşı ve bebek çocuk izleme odaları, tıbbi müdahale odaları, emzirme odaları, laboratuvarlar, engelli muayene odaları gibi alt birimler bulunuyor.

KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Söz konusu mahallelerde gerçekleştirilen yatırımlarla 118 bin 206 Yıldırımlının sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşımını sağladıklarını anlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların sağlık hizmetlerine ulaşım, şehirlerin en önemli gelişmişlik parapetlerinden birisi. Bizde hemşerilerimizin bu hizmete en kolay şekilde yararlanmalarını sağlamak adına projeler geliştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte mahallelerimize donanımlı ve modern sağlık merkezleri kazandırıyoruz. Geride bıraktığımız 3 buçuk yıllık görev süremiz boyunca yapımını tamamladığımız ve bünyesinde aile sağlığı merkezleri bulunan mahalle konaklarımıza 5 milyon 192 bin lira harcadık. Kısa süre içeresinde Selçukbey ve Namazgah mahallelerimize  aile sağlı merkezleri kazandıracağız” dedi.

ÖNCELİKLİK İNSAN SAĞLIĞI

Sağlık alanındaki yatırımlarının aile sağlığı merkezleri ile sınırlı olmadığını da vurgulayan Başkan Edebali, Bağlaraltı Mahallesi’nde Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile 75. Yıl Mahallesi’nde Cengiz Oğuz Sağlık ve Gençlik Merkezi’ni hizmete açtıklarını hatırlatarak, “Yıldırıma kazandırdığımız en önemli sağlık yatırımlarından birisi ise KETEM. Çağımızın en önemli sağlık problemlerinden birisi olan kanserin erken teşhisi ve önlenmesi alanında ilçemizde önemli bir açığı kapatan KETEM, bu güne kadar 45 binin üzerinde insanımıza ücretsiz kanser taraması gerçekleştirdi. Hemşerilerimizin sağlık problemlerinin çözümü için hizmete açtığımız merkezlerin yanı sıra sağlıklı yaşamı teşvik etmek adına,  ilçemize kadın spor merkezleri kazandırıyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak onları spora teşvik ediyor, spor yapabilecekleri imkanlar oluşturuyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.