SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahibinden satılık kuş cenneti

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Gölü'nün kıyısında yer alan 40 yıllık kuş cenneti, sahibi tarafından 3 milyon liraya satılığ

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2014 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2014 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sahibinden satılık kuş cenneti
Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Gölü'nün kıyısında yer alan 40 yıllık kuş cenneti, sahibi tarafından 3 milyon liraya satılığa çıkarıldı. İçerisinde 500’e yakın kuş barındıran ve yüzlerce çeşit bitki bulunan bu doğa harikası yeni sahibini bekliyor.

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Ulubat Gölü’nün kenarında bulunan 40 yıllık kuş cenneti, doğa dostu sahibinin yaşının ilerlemesi nedeniyle satılık. Etrafındaki tarihi eserlerin yanı sıra içerisinde bulunan 500’e yakın kuş türü ve yüzlerce bitki türünü barındıran kuş cenneti yeni sahibini bekliyor. Göçmen kuşların göç haritası üzerinde bulunan kuş cennetinin içerisinde küçük bir kafeterya ile misafirlerin keyifli vakit geçirebileceği oturma yerleri de mevcut.

YABANİ HAYVANLAR TEHLİKEDE
Bitki florası ve hayvan çeşitleri bol olan Uluabat gölü kıyısındaki kuş cennetinin sahibi 76 yaşındaki doğa dostu Mustafa Bilgiç, kuş cennetinde çeşitli kuş türlerinin üretiminin de yapıldığına dikkat çekerek, "Yabani ve evcil hayvan olmak üzere bakım ve üretim yapıyoruz. Burası hayvan yetiştirmek için doğal ve uygunudur. Bitki florası ve hayvan çeşitleri çok zengindir. Fakat avcıların yoğun ilgisinden ve bilgisizliğinden dolayı yabani hayvanlar yok edildi" dedi.
 

"ÖMRÜMÜ VERDİM"
Tam 40 senede bataklık olan araziyi kuş cennetine çevirerek ömrünü buraya adadığını ifade eden Bilgiç, "1974 yılında bu çiftliği aldığımda burası bataklıktı. Yaklaşık 50 senedir bu iş ile uğraşıyorum. Çok sayıda ağaç ve bitki yetiştirmeye özen gösteriyorum. Fakat bu bizim için biraz zor hale geldi. Yaşım 76 oldu . Gece gündüz çalışarak bataklığı bu hale getirdik. Çalışmak için bulduğumuz elemanlara iş ya ağır geliyor ya da elemanlar bir süre sonra iş yapmıyor. Gelen misafirlerimize bu yüzden iyi bir şekilde hizmet edemiyoruz. Bu bakımdan satmak gibi bir düşüncemiz var. 3 milyon lira istiyoruz. Bazı kişiler böyle bir yerin satılmasına engel olmaya çalıştı. Buraya Arabistan ve Şili'den alıcılar geldi. Fakat onlar da bana burası karşılığında mülk teklif etti. Ama ben teknoloji adamıyım, teknolojimi geliştireceğim. Aynı zamanda paraya ihtiyacım var ve şimdi ise alıcısını bekliyoruz'' dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.