SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahil eşkıyaları…

Alpaslan YILDIZ Mudanya’da Yıldıztepe ile Kumyaka arasındaki yazlık siteler önlerindeki plajları sahiplenerek vat

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sahil eşkıyaları…
Alpaslan YILDIZ
Mudanya’da Yıldıztepe ile Kumyaka arasındaki yazlık siteler önlerindeki plajları sahiplenerek vatandaşların kullanmasını engelliyor. Adeta eşkıya kesilen bu siteler, sahili kullanmak isteyen vatandaşları ise hakaret ve tehditle oradan çıkarmaya uğraşıyor. Sahile inen yolları kesen ve adeta eşkıyalık yapan bu siteler için kamunun harekete geçmesi bekleniyor.
Mudanya’da Yıldıztepe ile Kumyaka arasındaki sahil şeridinde yer alan siteler, önlerinde yer alan plajları adeta gasp ederek vatandaşlara kullandırtmıyor. Daha önce de bu bölgede büyük sorun olan plajların halka kullandırılmaması artık tamamen eşkıyalığa dönüşmüş durumda.
İŞTE O SİTELER
Mudanya-Kumyaka arasındaki Kumyaka Sitesi, Petek Sitesi, Altınışık Villaları ve Dörtçelik Villaları önündeki plajlar vatandaşlara kapatıldı. Anayasa ve Kıyı Kanunu’nu hiçe sayarak plajlara vatandaşları almayan bu siteler, adeta milletin malına eşkıyalıkla çökmüş durumda.
ŞİKAYET YAĞIYOR
Plajları kullanamadıkları gibi bu sitelerin görevlendirdikleri kişilerin zor kullanmasıyla çileden çıkan vatandaşlar BİMER başta olmak üzere kamu kurumlarına adeta şikayet dilekçesi yağdırırken, devlet erkinin bir an önce bu derebeyliğe son vermesini bekliyor.
VATANDAŞ TACİZ EDİLİYOR
Sitelerin içinden geçen ve plajlara inen kamu yollarını Deli Dumrul hesabı kapatarak başına bekçi diken bu siteler, bir şekilde plaja inen vatandaşları da kovuyor. İtiraz eden vatandaşların başına adam diken siteler, adeta vatandaşlara göz dağı veriyor.
VATANDAŞ İNMESİN DİYE MERDİVENİ YIKTILAR
Eroğlu Sitesi ile Kumyaka sitesinin yanında vatandaşların sahile indiği merdiven, bu siteler tarafından onarım yapacağız diyerek yıkıldı ve vatandaşların plaja ulaşmasının önüne geçildi. Bunlar yapılırken de Mudanya Belediyesi adeta hem kör hem sağır kaldı.


“PLAJLARI VATANDAŞ KULLANACAK”
Konuyla ilgili kendilerine de birçok şikayet geldiğini dile getiren Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, plajların kapatılması gibi bir uygulamaya kanunen kimsenin hakkının olmadığını söyledi. Kendilerine gelen şikayetleri ilgili kurumlara aktardıklarını dile getiren Sözer, plajların tüm halkın kullanımına açık olduğunu, bunu kapatmak ya da vatandaşı kovmak, tehdit etmek veya plaja sokmamak gibi davranışlara kimsenin giremeyeceğini aktardı.
ÜNAL: “İLGİLİ KURULLAR DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal da benzer şikayetlerin kendilerine de geldiğini belirterek, şikayetleri ilgili yerlere ilettiklerini ve çözüm beklediklerini aktardı. Bu yaşananların kabul edilemez olduğunu anlatan Ünal, kimsenin böyle bir keyfiyete sahip olamayacağının altını çizdi. Vatandaşların plajlara girmesini engellemenin tutulacak tarafı olamayacağını anlatan Ünal, Bursa Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi’nin bir an önce bir araya gelip, gereken yolların açılarak vatandaşların plajlardan yararlanmalarını sağlamaları gerektiğini vurguladı.
DAHA ÖNCE DE YAŞANDI
Mudanya’da önceki yıllarda da benzer durumlar yaşanmıştı. İkizkonaklar Sitesi kamu yolunu kapatarak vatandaşların sitenin önündeki plajı kullanmasına engel olmuş, uzun süren hukuk mücadelesinin ardından o yol vatandaşlara açılmıştı. Mudanya Kaymakamlığı 2013 yılında tüm sahil şeridindeki sitelere yazı göndererek, site girişlerindeki güvenlik kulübelerinin ve yolu kesen bariyerlerin kaldırılmasını, buraların hazineye devredildiğini ve kamu malı olarak vatandaşa hizmet ettiğini vurgulamıştı. Kaymakamlık makamı, bu duruma uymayanlar hakkında da her türlü yasal işlemin yapılacağını ilgililere iletmişti.

Kendilerini kanunun üstünde gören ve plajları gasp eden bu sahil eşkıyaları için kamu kurumlarının zaman kaybetmeden harekete geçmesi ve bir an önce plajların bu eşkıyalardan kurtarılarak halkın kullanımına açılması bekleniyor. Plaja giremeyen, girdiklerinde hakarete uğrayan, tehdit edilen vatandaşlar şimdi Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi’nin ve diğer ilgili kurumların adım atmasını bekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.