SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahil güvenlik botu hizmete başladı

Merkezi Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı’nın sorumluluk bölgesinde hizmet verecek olan “

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2014 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sahil güvenlik botu hizmete başladı
Merkezi Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı’nın sorumluluk bölgesinde hizmet verecek olan “Kaan 19” sınıfının 11. gemisi “TCSG-29” törenle hizmete başladı.

Yaklaşık 23 metre uzunluğunda, 5 metre eninde ve 23 ton ağırlığında olan TCSG-29 botunun hizmete girmesi sebebiyle Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’ndeki 17 Bot Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Güney Marmara Grup Komutanı Binbaşı Tayfun Paşaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Tümamiral Özbal, Kaan 19 sınıfı sahil güvenlik botlarının bilhassa kıyı sularının güvenliğini sağlamak yerine getirilmesinde önemli katkıları olduğunu belirtti. Yurtdışında da birçok ülkenin dikkateni çeken bu botların savunma sanayinin önemli ihraç ürünü olduğunu kaydeden Özbal, üretimi Yonca tersanelerinde yapılan botun azami süratinin 60 deniz mili, 111 kilometre olduğunu söyledi. Vali Münir Karaloğlu ise, değişim ve gelişimde öncü, denizlerde güven veren sahil güvenlik kuruluşuna botun hayırlı olmasını dilerken, TCSG-29’un hizmeti müddetince hiçbir kazaya uğramadan vatandaşın can ve mal güvenliğini korumasını temenni etti.
Konuşmalar ardından 1 subay, 2 astsubay, 3 uzman erbaş ve 3 erbaş/erden oluşan TCSG-29 Bot Komutanlığı personeli, bahriye örf ve adetlerine uygun olarak ant içerek botu teslim aldı. Gemi bayrağının toka edilmesinin ardından protokol botla birlikte İmralı irtibat iskelesine hareket etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.