SON DAKİKA
Hava Durumu

Şahin, 'CHP ilk defa belediye seçimlerini kazanma umudunu yakalamıştı'

CHP'den 2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necati Şahin, CHP'de 1 Aralık 2013'te başlayıp, 18 Nisan 2017'de sona eren s

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'den 2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necati Şahin, CHP'de 1 Aralık 2013'te başlayıp, 18 Nisan 2017'de sona eren süreci paylaştı. Aday olduğu dönemde CHP'nin 1977'den bu yana ilk defa Bursa'da belediye seçimlerini kazanma umudunu yakaladığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necati Şahin, bir otelde basın toplantısı düzenledi. Şahin, CHP'de 1 Aralık 2013'te başlayıp, 18 Nisan 2017'de sona eren süreci paylaştı. Referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladıktan sonra şahsıylamla ilgili ihraç işlemlerinin başlatılacağına dair haberlerin yayınlandığını ifade eden Şahin,” Ertesi günü gereğini yaptım. Mudanya İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ederek istifamı gerçekleştirdim." dedi. Aday olduğu dönemde CHP'nin 1977'den bu yana ilk defa Bursa'da belediye seçimlerini kazanma umudunu yakaladığını belirten Şahin, CHP'ye koltuk kapmak amacıyla değil, Bursa'ya hizmet etmek amacıyla katıldığını ifade etti. Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasi partiler ve siyaseti ülkemize, kentimize ve halkımıza bir hizmet aracı olarak gördüğüm ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olarak kabul ettiğim için, yaklaşık 3 buçuk yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini kabul etmiştim. Amacım, mutlak başarı elde etmek, herkes ve her kesimden oy almak, CHP’nin sosyal demokrat omurgası ile politize olmamışlar da dâhil toplumun tüm kesimlerini kucaklamaktı. Oldukça geniş bir kesim tarafından “bürokratik oligarşi partisi” olarak algılanan CHP’nin “millet partisi” ne dönüşmesine katkıda bulunmaktı. CHP’yi gerçek anlamda bir iktidar adayı parti kimliğine büründürmekti.”dedi. Seçim sonuçlarını incelediğinde CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde Bursa’da Büyükşehir Belediyesi oylarında ciddi bir artış yaşadığını herkes tarafından görüleceğini de vurgulayan Şahin, “On binlerce kişi CHP’ye ilk defa oy verdi. Peki, değerli arkadaşlar, CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanma fırsatı neden değerlendiremedi? Bu konudaki birkaç görüşümü sizlerle paylaşmak isterim. Bana göre en başta yapılan hata, seçim kampanyasında genel siyasi konuların yerel siyasetin önüne geçmesiydi. Maalesef CHP bu süreci genel olarak yönetemedi. Yerel yönetim seçim kampanyamız zaten başarısız olan CHP genel siyasetin gölgesinde bırakıldı.  Genel siyasetin yerel yönetimlerden başlayacağı gerçek göz ardı edildi. “açıklamalarında bulundu.

“CHP BURSA’ DAKİ YEREL SEÇİMLERİ ÖNEMSEMEDİ”

CHP’ nin Bursa’ daki yerel seçimleri önemsemediğini de belirten Şahin,” Bilhassa Bursa özelinde düzenlenen mitingin seçimlere yakın yapılmamış olması, yani seçimlere daha 1 ay varken, hem de hafta içi ve gün ortası yapılmış olması, kabul edilemezdi. Bu durum CHP’ nin Bursa’ daki yerel seçimleri önemsemediğinin bir göstergesiydi.”şeklinde konuştu.  Mitinglerde tüm söylemlerin o dönem için kısır siyasi çekişmelere ayrılmış olması ise büyük bir stratejik hata olduğuna da değinen Şahin, “ Ben şunu arzu ederdim ki, 40 yıllık birikimle Bursa için hazırladığım ve toplumun her kesiminde kabul gören projelerim ile sorunlara ilişkin çözüm önerilerim parti yöneticileri ve teşkilatları tarafından miting dahil her platformda dile getirilsin. Maalesef bu gerçekleşmedi.  En önemlisi kurumsal yapının bu işin başarılacağına dair yeterince inancının olmamasıydı.  Buna rağmen başarıya inanan sınırlı sayıdaki arkadaşlarımızla heyecanımızı kaybetmeden makus talihi yenmek için sadece çalıştık, çalıştık, çalıştık. “dedi.

“CHP, ANTİ- DEMOKRATİK BİR ZİHNİYET TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”

CHP’nin, Ak Parti ile MHP’ lilerden “hayır” oyu istemesinde hiçbir sakınca görülmediğini de vurgulayan Şahin, ”Bir CHP üyesinin “evet” oyu vereceğini beyan etmesine olan aşırı tepkileri, CHP’ nin aslında ne kadar anti- demokratik bir zihniyet tarafından yönetildiğini açıkça ortaya koymuştur. Hatta bu açıklamalar manipüle edilerek şahsıma yönelik bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür. Acaba CHP’ nin “evet” oyu veren 25 milyona aşkın vatandaşımızın oylarına ihtiyacı yok mudur?  Referandumda “evet” oyu vereceğimi açıklamamdan sonra şahsımla ilgili ihraç işlemlerinin başlatılacağına dair haberin yayınladığının ertesi günü gereğini yaptım. Mudanya İlçe Seçim Kurulu’ na müracaat ederek istifamı gerçekleştirdim.  Kendilerini yormak istemedim. Çünkü daha yapacak çok işleri vardır. Mesela, oy kullanan kadınların yüzde 62’sinin neden Ak Parti’ ye oy verdiğini incelemeye zaman ayırsalar bu daha faydalı olur diye düşünüyorum. ” ifadelerine yer verdi. Pazar günü yapılan referandumun ülkemize, milletimize hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerini sürdüren Şahin,” Bir vatandaş olarak mücadeleye ve hizmete devam diyorum. Bundan sonrası ya nasip. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.”dedi. Şahin, “Bu süre içinde beraber çalıştığım sınırlı sayıdaki genel ve yerel yöneticilere, kadınlarımıza, gençlerimize ve bugün burada gördüğünüz gibi bana her zaman destek olan aileme çok teşekkür ediyorum. “sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.