SON DAKİKA
Hava Durumu

Şahin: 'Medya demokraside kilit öneme sahip'

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.  Hüseyin Şahin,

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şahin: 'Medya demokraside kilit öneme sahip'
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. 

Hüseyin Şahin, mesajında, basın ve ifade hürriyetinin halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda medya organlarının vatandaşlara bütün gelişmeleri doğru aktarmasının, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynadığını söyledi. Milletvekili Şahin, gazetecilerin her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir fedakârca mesleklerini icra ettiğini belirterek, “Yaşadığımız toplumla birlikte dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştıran gazetecilerin çalışma ve sosyal haklarının korunması, daha iyi imkânlara ulaştırılması önem taşımaktadır” dedi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün daha da çeşitlenen, etki alanı ve sorumluluğu artan medyanın halkı temsil ettiğini söyleyen Hüseyin Şahin, basının bu yönü ile devlet ile halk arasında bağ kurduğunu vurguladı. Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi: “Medya, iletişimin en temel taşlarından biri ve demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarındandır. Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynar. Bireyin haber alma hakkını sağlar ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapar. Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Ülkemizin demokratikleşmesi, gelişmesi ve halkın bilinçlendirilmesi noktasında olduğu kadar, kurumlarla vatandaşlar arasında önemli bir köprü olması bakımından basınımızın büyük görev üstlendiği bilinen bir gerçektir. İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak çok önemli bir görevdir. Gazeteciler meslekleri gereği her zaman her yerde zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek, hiç bir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa etmektedirler. Bu güzide ve meşakkatli mesleği ve medya camiasını, her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz”. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.