SON DAKİKA
Hava Durumu

Şahin:Su stresi altındayız

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube (İMO) Başkanı Necati Şahin, Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını, şu anda su stresi altınd

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube (İMO) Başkanı Necati Şahin, Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını, şu anda su stresi altında bulunan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Kent Konseyi, Su Vakfı ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen '3. Uluslararası Bursa Su Kongresi ve Sergisi' katılımcılardan büyük ilgi gördü.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (İMO), 3. Uluslararası Su Sempozyumu'nda Türkiye'nin su durumunu değerlendirdi. Necati Şahin, Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını belirtti. Şahin, “Gerekli önlemler alınmazsa 25 yıl sonra su kıtlığı çeken ülkeler arasına girebiliriz.” dedi. Bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına 10 bin m3/yıl su potansiyeline sahip olması gerektiğini kaydeden Şahin, “Oysa ülkemizde kullanılabilir su varlığımız ve nüfusumuz dikkate alındığında kişi başına düşen su miktarı yaklaşık 1400 m3/yıldır. Türkiye şu anda su kıtlığı çeken değil, su stresi altında bulunan ülkeler arasında yer alıyor.” şeklinde uyarıda bulundu.

Şahin, hızlı nüfus artışı, kirlenme ve yıllık yağış ortalaması nedeniyle dünya ortalamasından düşük olan Türkiye’nin yaklaşık 25 yıl sonra su kıtlığı çeken ülkeler arasına gireceğini söyledi. Suyu dikkatli kullanmak gerektiğini belirten Şahin, “Sularla ilgili pek çok teknik araştırmalar yapılması gerekiyor. İnşaat mühendisleri olarak su bizim ana bilim dallarımızdan birisi. Umarız bu verdiğimiz mesajlar yetkililer tarafından iyi algılanır." şeklinde konuşmasını tamamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.