SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahipsiz Ovaakça!

Fetih BAĞCI Osmangazi Belediyesi’nden gereken hizmeti alamayan Ovaakça’da, her geçen gün sorunlar katlanarak büy

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sahipsiz Ovaakça!
Fetih BAĞCI
Osmangazi Belediyesi’nden gereken hizmeti alamayan Ovaakça’da, her geçen gün sorunlar katlanarak büyüyor. 10 yıldır tüm girişimlere rağmen ıslah edilmeyen dereye akan kanalizasyonlar halk sağlığı için büyük tehlike oluştururken, altyapı hazırlanmadan verilen imarlar nedeniyle vatandaşın hayatı adeta cehenneme dönmüş durumda.
Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Ovaakça bölgesinde 3 mahallenin içinden geçen derede 10 yıldır tüm başvurulara rağmen bir türlü ıslah çalışması yapılmıyor. Bölge halkının onlarca hatta yüzlerce dilekçesini kulak ardı eden Osmangazi Belediyesi’nin bu duyarsızlığı karşısında milletvekillerine başvuran mahalle halkı ondan da bir çözüme ulaşamadı.
SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİ
Ovaakça’da oturan Bayram Oğuz isimli vatandaş tüm çabalarına karşı sonuç alamayınca sosyal medya hesabı üzerinden yaşananlara isyan etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sert sözlerle yüklenen Oğuz, Facebook hesabından “Belediye başkanlığını festivallerle, sanatçılara para yedirerek geçiştiren, imar verdiği evlerin yolu, suyu hatta asfaltı bile olmayan Ovaakça’da İncir Festivali düzenleyerek, milletin yazdığı yüzlerce dilekçeye cevap vermeyen, varsa yoksa zengin kesimle oturup kalkan bu şahıs kabahatini ört bas etmektedir. Bursa İl Yönetimine şikâyet ediyorum. Halkına yüz çeviren bu adamı istemiyoruz...” ifadelerine yer verdi.
“HER GİTTİĞİMİZDE GERİ ÇEVİRDİLER”
Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Bayram Oğuz, kanalizasyonların dereye aktığını ve bu derenin 10 yıldır verdikleri tüm mücadeleye karşı ıslah edilmediğini, herhangi bir adım atılmadığını söyledi. “Her gittiğimizde bizi geri çevirdiler, BUSKİ’ye gittik, Osmangazi’ye yönlendirdiler. Bu bölgeye aynı zamanda imar verilmiş. Bölgeden ben de ev sahibi oldum. Evlerle ilgili belediyeye gidip bilgi almak istedim. Bu evlerin önünde yol bile yok. Bir ay içerisinde bu bölgenin değişeceğini, etrafında, pazar alanı, park, 2 tane 7’şer metrelik yol olacağını söylediler. Ama bir şey değişmedi” diyen Oğuz, bölgede yeni imara açılan alanlarda kanalizasyon dahi olmadığını ifade etti.


“VİLLALARIN ÖNÜ YILLAR ÖNCE YAPILDI”
Ovaakça’da boş alanların imara açıldığını ve burada yapılaşmanın olduğunu anlatan Oğuz, “Boş alanlar imara açılarak konutlar yapıldı. Kanalizasyon olmadığı için oturma izni bekliyoruz. Gariban halkının bulunmuş olduğu kısımda dere ıslahı olmazken, yine Ovaakça’da villaların olduğu bölümde onların önünde dere ıslahının yıllar önce komple yapılması bizi düşündürüyor. Geliri yüksek kesimin oturduğu yerde dere ıslahı yapılıyorsa, gariban vatandaşın yaşadığı kısımda dere ıslahı neden yapılmıyor diye yetkililere soruyorum bir cevap alamıyorum.” dedi.
DÜNDAR’A ÖFKE ARTIYOR
Mahallelinin Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a olan öfkesinin her geçen gün arttığını dile getiren Oğuz, “ Taleplerimize cevap vermeyen, telefonlara çıkmayan, belediyeden görüşme talebi istediğimizde kesinlikle kapıları kapatan Mustafa Dündar’ı istemiyoruz. Konudan il yönetimi ve bazı milletvekillerinin de haberi var. Evimizin önünde yolumuz yok ve olan kısım her geçen gün dereye doğru çöküyor. Hiçbir şekilde koruma altına alınmayan dere her geçen gün tehlike saçıyor. Okul sezonunun açılmasıyla birlikte oradan geçecek öğrencilerin can güvenliği yok. Dereden geceleri fabrika atıkları akıyor. Bazı evlerin de foseptik atıkları dereye akıyor.  Bölgede alt yapı çalışmaları yetersiz ve eksik, imar projesi olmasına rağmen, imar yolu açılmıyor. Evlerin elektrik tesisatında da büyük sıkıntılar var, geçen seneye kadar en ufak yağmurda bile elektriklerimiz kesiliyordu.  Bölgede sorunlarımız çok büyük.” dedi.


VAHİM İDDİALAR
Öte yandan bir başka iddiayı daha gündeme taşıyan Oğuz, “En son BUSKİ ile görüşmeye gittiğimizde Ovaakça’nın imar projesini çizen, Osmangazi Belediyesi’nde Ünal Akar adında bir adamın olduğunu söylediler. Bu kişi Ovaakça’nın imar projesini çiziyor ve bölgede müteahhitlik yaptığını öğrendik. Bizim evlerimizin önündeki yolları, dere ıslahını, Ünal Bey çiziyor ve bu şahıs bölgede müteahhitlik yapıyor. Mustafa Dündar bölgeyi ziyaret ettiğinde konuşmak istedik. Bizi Mustafa Dündar ile konuşturmadılar. Vatandaş olarak Mustafa Dündar’a soru bile soramıyorum.” diye konuştu. Yine Osmangazi Belediyesi’nin meclis kararıyla; mahalle arasında kum, çakıl, moloz ve buna benzer şeylerin satışının yasak olduğunu anlatan Oğuz, “Ama mahalle arasında bir firma burada çalışma yapıyor. Belediye buna göz yumuyor. Belediye ile iş yaptığını öğrendik ve bu yüzden göz yumduklarını tahmin ettik.  Bölge adeta rant alanı haline geldi” dedi.

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.