SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sahte şeyhlere itibar etmeyin'

Osmangazi Belediyesi’nin Karabaş-ı Veli Tekkesi’ni tahsis ettiği sahte faturacı Mustafa Özbağ’ın, İzmit’te Şeb-i Arus programına katı

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Sahte şeyhlere itibar etmeyin'
Osmangazi Belediyesi’nin Karabaş-ı Veli Tekkesi’ni tahsis ettiği sahte faturacı Mustafa Özbağ’ın, İzmit’te Şeb-i Arus programına katılacak olmasına, Mevlana’nın torunları isyan etti. Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Faruk Hemdem Çelebi, “Mevlana adına hareket eden istismarcılar var. Vatandaşlarımız, bu şeyh ve cemaatlere itibar etmesin” dedi.

Milliyet Gazetesi’ne konuşan Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, çok önemli açıklamalarda bulundu. “Mevlana” ismi için koruma kanunu gerektiğini dile getiren Çelebi, özellikle Bursa’da faaliyet gösteren sahte şeyh Mustafa Özbağ ismi üzerinden tepkisini dile getirdi.

TASAVVUF  VAKFI VE ÖZBAĞ RAHATSIZLIĞI

Mevlana’nın torunları tarafından yönetilen Uluslararası Mevlana Vakfı, İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenleyeceği Şeb-i Arus programının iptal edilmesini istedi.  Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliği olarak lanse edilen etkinliğe yönelik itirazlarını sıralayan Uluslararası Mevlana Vakfı Danışma Heyeti üyesi Emin Işık, “Tasavvuf Vakfı denilen kurum aslında, Bursa’da Karabaş-i Veli Tekkesi olarak bilinen ve kendisini şeyh olarak tanıtan Mustafa Özdağ’ın üstad kabul edildiği bir oluşum. Kendisini Mevlevi şeyhi ilan eden bu kişi için geçmişte ‘sahte fatura düzenlemek’ suçundan dava açıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu kişinin üstad kabul edildiği bir vakıf tarafından Şeb-i Arus etkinliği düzenlenmesini doğru bulmuyoruz ve yetkilileri bu programın iptali için uyarıyoruz. Ayrıca İzmit’teki etkinlikte çocukların yer alacağı bir yarışma olacak. Hakkında iddialar bulunan tartışmalı birinin yer aldığı etkinlikte çocuklarımızın kimlerle bir arada olacağı konusunda halkımızı uyarmak isteriz” dedi.

“100 SEMAVEN OLMAZ”

Işık, “İzmit’teki anma gecesinde 100 semazenin katılacağı ifade ediliyor. Sema 20-30 kişiyle olur. 100 kişiyi nereye sığdıracaksınız? Tekke ve zaviyeler kanunu yürürlükte. Hz. Mevlana, Türk-İslam kültürünün velilerinden biridir. Bir takım şeyh veya cemaatlerin Hz. Mevlana’nın adını kullanarak yaptıkları ritüeller bize de şikâyet ediliyor. Bu kişilerin, yaptıklarından vazgeçmesini istiyoruz. Hz. Mevlana, sadece İslam dünyasının değil, insanlığın değeri haline gelmiştir. Bir takım tarikat oluşumları ve şeyhliğini ilan edenlerin yaptıkları zikir ve öğretiler Hz. Mevlana’ya zarar veriyor” diye konuştu.



DÜNDAR TAHSİSİ İPTAL ETMEDİ

Mevlana’nın torunlarının tepkisini çeken ve kamuya ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde kadınlarla baş başa sohbetler düzenleyen, rüyasında Atatürk’le sohbet eden, hakkında birçok iddia bulunan sahte şeyh Mustafa Özbağ’a ait ortaya çıkan skandalarla rağmen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tahsisi iptal etmiyor. Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönem Recep Altepe’nin tahsis ettiği, Mustafa Dündar döneminde de tahsisin devam etmesiyle Karabaş-i Veli Tekkesi’nde kendini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ, 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca kullandığı ortaya çıkmış ve bu olaydan ceza almıştı. 2012 yılında Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Mustafa Özbağ’a 2005 ve 2006 yıllarında kesilen naylon faturalar için 30 artı 30 toplam 60 ay hapis cezasına hükmedildi. Mahkemenin 2013/600 sayılı kararı Yargıtay tarafından da onanarak kesinleşmesiyle Özdağ hapse atılmıştı.

OSMANGAZİ’NİN KAYNAĞI İLE LÜKS HAYAT

Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen Karabaş-i Veli Tekkesi’ni yıllardır istediği gibi kullanan ve belediyenin imkânları ile adeta dünyayı gezen sahte şeyh Özbağ, devletin kaynaklarıyla lüks bir hayat yaşıyor. Özbağ’la ilgili başta imar olmak üzere yüzlerce iddia bulunuyor.

SERZENİŞ KARŞILIK BULACAK MI?

Bursa Şehir Gazetesi’nin defaten gündeme getirdiği sahte şeyh Mustafa Özbağ’la ilgili tahsisi iptal etmeyen Başkan Dündar’ın Mevlana’nın torunlarının sesine kulak verip vermeyeceği merak ediliyor. Şeyh adı altında yaptıklarıyla İslam’a zarar veren Özbağ’ın Karabaşi Veli Tekkesi’nden bir an önce çıkarılarak, kültür merkezinin ruhuna uygun kullanılması isteniyor.

774’ÜNCÜ VUSLAT

Mevlana Celaleddin-i Rumi ebediyete intikalinin 774’üncü yıldönümünde her yıl olduğu gibi yine Konya’da Kültür Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan programla anılacak ve programa Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi ile Vakfın 2. Başkanı diğer torun Esin Bayru Çelebi’de katılacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.