SON DAKİKA
Hava Durumu

Saitabat'a otel müjdesi

Bursa’nın 130 yıllık turistik köyü Saitabat, yıllar sonra imara kavuşuyor. Özellikle Arap turistlerin gözde mekanı haline gelen köye imarı

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın 130 yıllık turistik köyü Saitabat, yıllar sonra imara kavuşuyor. Özellikle Arap turistlerin gözde mekanı haline gelen köye imarın gelmesiyle birlikte butik oteller ve konaklama merkezleri yapılacak.


Yılda yaklaşık 500 bin turistin uğradığı Saitabat köyü artık imara kavuşuyor. Köye gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama imkanı bulmaması, köy halkının da imar olmaması sebebiyle ev ve işyeri yapamaması köy muhtarı Ahmet Eraslan’ı harekete geçirdi. Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşen muhtar, köye imar getirileceğine dair söz aldı. Büyükşehir Yasası’nın da kabul edilmesinin ardından Saitabat ve civar köylere de imar izni çıktı. Mühendislerin gelerek köyde zemin etüd çalışması ve imar planlaması yapmasının ardından Saitabat 130 yıl sonra imara kavuşacak.
Özellikle Arap turistlerin gözde mekanı haline gelen köyde bulunan şelale görenlerin dikkatini çekiyor. Şelalenin büyüleyen suyuyla gürültüsü, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geliyor. Köye uğrayan turistler ellerindeki fotoğraf makineleriyle köy manzarasını çekerken köy muhtarı Eraslan, imar planının yapılmasıyla turistlerin de konaklayacağı rahat mekanların yapılmasına imkan sağlanacağını söyledi. Köyün doğal güzelliklerinin dışarıdan gelen vatandaşların ilgisini çektiğini söyleyen Eraslan, “Köyümüze yoğun bir şekilde turist geliyor. Tabi burasının kalabalıklaşması sonucunda bir takım ihtiyaçlar oluştu. Köy sakinlerinden bazıları arsalarını satmak istiyor. Buradan arazi alanlar da ev, iş yeri ya da konaklama tesisi yapmak istiyor ancak imar olmayınca bunlar yapılamıyor. İmar olmayınca da çarpık yapılaşma kendisini gösteriyor. Daha önce imar planlamasıyla ilgili köy muhtarlarına sunum yapıldı. Ancak köyümüzün dar bir alanı imar planına alındı. Ben de kabul etmedim ve yeniden imar planlaması yapılmasına karar verildi. Şimdi yeniden imar planı yapılacak ve köyün daha geniş bir alanı imara açılmış olacak” dedi.
Köye imar planı gelmeden Bursa Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı ve iş makineleriyle köyün altyapı çalışmalarına ağırlık verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.