SON DAKİKA
Hava Durumu

Şalvarla step aerobik

Bursa İnegöl'de ev telaşından kurtulan bayanlar çocuklarını ve eşlerini bırakıp plates yapıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2012 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şalvarla step aerobik
Bursa İnegöl'de ev telaşından kurtulan bayanlar çocuklarını ve eşlerini bırakıp plates yapıyor. 

Halk Eğitimi Merkezi, İnegöl'de bir ilk imza atarak köyde Step Aerobik kursu açarken, kursta ilginç görüntüler oluştu. İnegöl’e bağlı Çeltikçi köyünde, köy kahvehanesinin üstünde oluşturdukları spor salonunda evden getirdikleri halılar üzerinde plates topları ile spor yapan bayanların, step aerobik kursu İnegöl’de bir ilk olurken, ilginç görüntülerde ortaya çıkıyor. İnegöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kursta, yaz aylarında meyve bahçelerinde, meyve hasadı yaparak enerji harcayan bayanlar, kış mevsimini de spor yaparak geçirmek, zayıflamak, zinde kalmak, hatta bel fıtığı rahatsızlığını gidermek amacıyla kendi oluşturdukları spor salonunda, hafta da 3 gün step aerobik sporu yapıyorlar.
İnegöl'e bağlı Çeltikçi köyünde yaşayan kadınların, Halk Eğitimi Merkezine yaptıkları talep sonucunda düzenlenen Step Aerobik Kursu başladı. 18 ile 56 yaş aralığında olan 18 kişinin katıldığı step aerobik kursundaki kadınlar, spor kıyafetleri için yetkililerden destek bekliyor. Kursun en yaşlısı 56 yaşındaki Fetiye Özdemir de, kocasından izinsiz geldiğini belirterek, bel rahatsızlığını gidermek amacıyla bu sporu yaptığını söyledi.

ŞALVAR GİYİP PLATESE GELDİLER
Çeltikçi köyünde ikamet eden ve spor öğretmenliği yapan Aslı Durak, “Köy halkının taleplerini bende Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne gittim. Merkezimizin desteği ile kursumuzu açtık. Köydeki bayanların bana gelip ‘bize spor yaptır’ demesiyle bu kurs ortaya çıktı. Halk Eğitimi Merkezinin farklı dallarda kurslar açtığını öğrendik ve başvuruda bulunduk. 5 Kasım 2012 tarihinde kursumuza başladık. Haftada 3 gün, her gün 3'er saat olmak üzere kursumuz 2013 yılı Mart ayına kadar sürecek. Köyümüzün bayanları kurslar konusunda çok aktifler, evde oturmaktan sıkıldıkları ve spor yapıp kilolarından kurtulmak için kursumuza geliyorlar" dedi.

HALI ÜZERİNDE PLATES
Köy muhtarlığının izni ile köy kahvehanesinin üstündeki bölümü spor alınana dönüştürdüklerini ifade eden Durak, "Bayanlarımız evlerinden getirdikleri halılar üzerinde spor yapıyorlar. Ayrıca herkes kendi plates topunu aldı ve kullanıyor. Yerimiz biraz küçük, eğer biraz daha büyük yer bulabilirsek, 18 olan kursiyer sayımızı artırabiliriz. Çünkü bu kursa talep çok" şeklinde konuştu.
Kursiyerlerden Kevser Yıldırım, "Kurs hocamıza ısrar ederek bu kursun açılmasını sağladık. Evde yapılan işler veya çocuklarla ilgilenmenin spor olmadığını anladık. Kan dolaşımı hızlansın, kilo vermek amacıyla bu kursa başvuruda bulunduk. Sporun faydalarını da görüyoruz. Başladığımızdan bu güne kadar olumlu değişimler gördüm. İnşallah kursumuz sürekli devam eder. Yemeğimizi hazırlayıp, ailemize yemek verdikten sonra spor salonuna koşuyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIMI EŞİME BIRAKIP SPORA KOŞUYORUM"
Kursiyerden Gülay Uzun ise, "Ben de birçok kursa katılıyorum. Günde en az üç kursa gidiyorum. Katıldığımız bu spor kursunda günün stresini atıyoruz ve rahatlıyoruz. Ayrıca, güzelleşmek ve zayıflamak amacıyla bu kursu tercih ediyoruz. Çocuklarımı eşime ve akrabalarıma bırakıp spora koşuyorum. Hem spor yapıyoruz hem de eğleniyoruz" dedi.

Kursiyer Nesrin Ildırelde, yetkililerden spor malzemesi desteği istedi. Kursun en yaşlısı 56 yaşındaki Fetiye Özdemir de, kocasından izinsiz geldiğini belirterek, bel rahatsızlığını gidermek amacıyla bu sporu yaptığını söyledi.

Kursun talep görmesinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, "Halk Eğitimi Merkezi olarak İnegöl'ün pek çok köyünde kurslar düzenliyoruz. Kurslarımız genellikle el sanatları ve biçki-dikiş dediğimiz kurslar. Köylerimize gittiğimizde vatandaşlarımıza halkın istediği her kursu açabileceğimizi söylüyorduk. Bunun çok güzel örneği de geçtiğimiz yıllarda Çeltikçi Köyümüzde bu tür kursları açmıştık. Bu defa Çeltikçi Köyümüzden bize çok değişik bir kurs isteği geldi. Köyün kadınlarından Step Aerobik Kursu talebi oldu. Köy kahvehanesinin üzerindeki yeri spor salonuna çevirdiler. Kadınlar kendi evlerinden getirdikleri halıları spor salonunda kullandılar. Kursumuza 18 kişi katıldı. Pek çok istek var ama bu isteği karşılayamıyoruz. Çünkü, salon yeterli değil. Kadınlar gündüz farklı kurslara gidiyorlar, gece de spora gidiyorlar. Kursumuz 2013 Mart ayında tamamlanacak. Çok istekli oldukları için ikinci kursumuzu da açacağız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.