SON DAKİKA
Hava Durumu

Şalvarlı stepçilere sertifika

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, şalvarla step yapan köylü kadınlar sertifika aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, şalvarla step yapan köylü kadınlar sertifika aldı.


Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından Çeltikçi köyünde açılan step-aerobik kursuna kimisi kocasından habersiz, kimisi çocuklarını eşlerine bırakıp katıldı. Köy kahvehanesinin üstünde oluşturdukları spor salonunda evden getirdikleri halılar üzerinde plates topları ile spor yaparak ilginç görüntüler oluşturan şalvarlı kadınlar belge sevinci yaşadı.
Yaz aylarında tarlada çalışan, kış mevsiminiyse spor yaparak zinde kalmak isteyen köylü kadınlar bir ilke attı. Kursun büyük talep görmesinden memnun olduğunu ifade eden HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, "Halk Eğitimi Merkezi olarak İnegöl'ün pek çok köyünde kurslar düzenliyoruz. Bunlar genellikle el sanatları ve biçki-dikiş dediğimiz kurslar. Köylere gittiğimizde, halkın istediği her kursu açabileceğimizi söylüyorduk. Bunun bir örneği de Çeltikçi köyünde yaşandı. Köy kadınlarının step kursu talebi oldu. Köy kahvehanesinin üzerindeki yeri spor salonuna çevirdiler. Kadınlar kendi evlerinden getirdikleri halıları spor salonunda kullandılar. Kursumuza 15 kişi katıldı. 5 ay süren kursumuz bu gün itibariyle son buldu” dedi.
Aerobik kursunun ikincisinin de başladığını aktaran Özdemir, "İkinci kursumuza da 25 kadın katılıyor. 5 ay boyunca spor yapacaklar. Artık halk eğitim denince insanların aklına sadece dikiş-nakış kursları gelmeyecek. Bizim sistemimizde mevcut olan 1950 çeşit kurstan herhangi birini de vatandaşlarımız için açabiliriz. Bu tür değişik kurslarımız devam edecektir" diye konuştu.
Özdemir, kursiyerlerden minder ve eşofman konusunda talepler geldiğini, bu konuyla alakalı çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından kursu başarıyla bitiren 15 kadın sertifikaları takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.