SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanatın kalbi Ördekli'de atıyor

OSMANGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN RESTORE EDİLDİKTEN SONRA KENDİNE HAS OTANTİK YAPISI İLE İLGİ ÇEKEN ÖRDEKLİ KÜLTÜR MERKEZİ, ÇİNİ VE KAĞIT RÖLYEF SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sanatın kalbi Ördekli'de atıyor
Osmangazi Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kendine has otantik yapısı ile ilgi çeken Ördekli Kültür Merkezi, çini ve kağıt rölyef sergisine ev sahipliği yaptı.
 

 

Bursa’da sanat eserlerinin sergilendiği, konferans ve seminerlerin düzenlendiği, çeşitli tiyatral gösterilerin sahnelendiği Ördekli Kültür Merkezi’nde büyük yoğunluk yaşanıyor. Hemen hemen her hafta bir serginin yer aldığı Ördekli’de açılan çini ve kağıt rölyef sergisini gezen Başkan Mustafa Dündar, sergi sahiplerinden bilgi aldı. Başkan Dündar, “Ördekli Kültür Merkezi, Bursa’da sanatçıların ve sanatseverlerin en uğrak noktalarından biri. Neredeyse her gün bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 2016 yılı için bütün günlerimiz dolu. Ördekli Kültür Merkezi’nde eserlerini sergilemek isteyen vatandaşlarımız 2017 yılını beklemek zorunda. Sanata olan ilgiyi görmek adına bu yoğunluktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizler, farklı kültür merkezlerimiz ile de sanatçılarımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu. Sergi sahiplerinden amatör çini sanatçısı Şadiye Kara da, “Çini sanatı hakkında 4 sene eğitim aldıktan sonra sergi açmaya karar verdim. Sergide yer alan ayna çini eserleri tamamen kendi tasarımım. Benzer eserlerim de var. Bu eserlerimde çinicilik ve ebru sanatını sentezleyerek yepyeni bir tarz oluşturdum” dedi. Kağıt rölyef sanatçısı Arzu Sayar ise, “Amatörce başladığım bu işte güzel çalışmalar ortaya koyduğumu düşünüyorum. Özellikle kadınlara kağıt rölyef sanatını tavsiye ediyorum. Osmangazi Belediyesi’nin de bize sağladığı bu güzel mekan ve destekleri için de ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.