SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanayi üretimi iyimser

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, şubat ayında, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin, y

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, şubat ayında, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin, yüzde 4.4 artışla son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkmış olmasının, gelecek adına iyimserlik oluşturduğunu söyledi.



Yazılı açıklama yapan Sönmez, yılın ilk iki ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin yüzde 3.2 yükseldiğini belirtti. Sönmez, şunları dile getirdi: "Ocak-Şubat döneminde üretim, geçen yılın aynı dönemine göre yatırım malında yüzde 2.5, tüketim malında da yüzde 3.5 oranında yükseldi. Bu dönemde yatırım malı ithalatı yüzde 9.4 ile tüketim malı ithalatındaki yüzde 8.4’lük artışın üzerinde arttı. Önceki yılların aksine, yatırım harcamalarındaki artışla tüketim harcamalarındaki artışın paralel gitmesi, yavaş da olsa sağlıklı büyüme döngüsünün sürmesi anlamını taşıyor."

Celal Sönmez, Türkiye'nin 2012 yılını ekonomide dalgalanarak geçirdiğini, geçen sene büyüme hedefine yüzde 4 ile başlandığını, yıl ortasında yüzde 3.2’ye revize edildiğini ama yılın yüzde 2.2 büyüme ile kapandığını ifade etti. Sönmez, şöyle dedi:

"Bu yıl hedef yüzde 4 büyümek. Sanayi iştahlı ama karşımızda çok engel var. Öncelikle yurt dışı pazarlarımızın dörtte üçü sorunlu. Avrupa Birliği büyüme krizini henüz aşabilmiş değil. Afrika ve Orta Doğu pazarlarında siyasi denge kurulmuş değil. Biz 2013 yılında ekonominin en büyük meselesinin iç ve dış talebin birlikte arttığı dengeli bir büyüme olduğunun altını ısrarla çizdik. Ancak görünen o ki ihracat pazarlarımızda zorlanmaya devam ederken, iç piyasada da arzu ettiğimiz canlanmaya henüz kavuşmuş değiliz. Ekonomi yönetiminin yüzde 4 büyüme hedefine ulaşabilmek için iç piyasayı canlandırma konusunda daha aktif politikalar izlemesi gerekli görünüyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.