SON DAKİKA
Hava Durumu

'Şanslı' 8 yıldır Karacabey Belediyesi tarafından ağırlanıyor

Karacabey Belediyesi, 2010 yılından bu yana aktif bir şekilde makam balkonunu kullanan ‘Şanslı’ isimli kumruyu ve ailesini ağırlamaya dev

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Şanslı' 8 yıldır Karacabey Belediyesi tarafından ağırlanıyor
Karacabey Belediyesi, 2010 yılından bu yana aktif bir şekilde makam balkonunu kullanan ‘Şanslı’ isimli kumruyu ve ailesini ağırlamaya devam ediyor.
Belediye başkanlık makamının balkonunu adeta mesken tutan “Şanslı” ve ailesi, her yıl yaz aylarında bu balkonu yavruları için kullanıyor. ‘Hayvan dostu şehir’ sloganıyla da sık sık gündeme gelen Karacabey Belediyesi’nin bu konukları, doğaya karşı olan hassasiyetin de adeta temsilcileri oldular. Belediye Başkanı Ali Özkan, makam odasının balkonunu kuşların yavru dönemlerinde kullanmazken, görevliler de sadece yem ve su koymak için balkonun kapısını açıyor.
Doğamızın bir parçası olan tüm canlılar değerlidir
Başkan Özkan yaptığı açıklamada, “Doğamızın, mahallemizin bir parçası olan tüm canlılar bizim için değerlidir. Bizim belediyecilik anlayışımız sadece insanı değil, tüm canlıları kapsamaktadır. Bu kumrular da yıllardır burayı mesken tutmuşlar. Bizden önce de buradaydılar, bizden sonra da burada olmaları için çabalıyoruz. Arkadaşlarımız ismini “Şanslı” koymuşlar. Hakikaten belediyenin en güzel yerini kendine ev yapmış’’ şeklinde konuştu.
Sokak hayvanlarına destek
Bu zamana kadar sokak hayvanları için yem ve su kaplarından yaklaşık 10 bin tane dağıttıklarını ifade eden Özkan, “Sokak hayvanları için bazı önemli noktalarda otomatik suluklarımız da mevcuttur. Bizler, üstümüze düşeni yapıyoruz. Bunun yanında, vatandaşlarımızdan da çevremizi paylaştığımız diğer canlılara karşı, daha duyarlı ve hassas davranmalarını diliyoruz” şeklinde konuştu. (Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.