SON DAKİKA
Hava Durumu

Şarapçı firmadan geri adım

BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, şarap şişelerinin üzerine padişah ismi koyan fir

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şarapçı firmadan geri adım


BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, şarap şişelerinin üzerine padişah ismi koyan firmanın bu konuda geri adım attığını söyledi. 



BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, bir firmanın şarap şişelerinin üzerine padişah isimleri koyarak katalog bastırmasına yönelik yaptıkları tepkiye olumlu cevap geldiğini söyledi. Firmanın gelen tepkiler üzerine bu ürünün satışına ve Bursa’daki üretim faaliyetlerine son verdiğini dile getiren Ünsal, “Osmanlının ilk halifesi Yavuz Sultan Selim Han, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 3 Murad’ın isimlerinin şarap şişelerine yazılması ve padişah isimleri ile birlikte bu şişelere kaftan giydirilmesi, abdestsiz karar almayan bir dinin temsilcilerinin sorumsuzca isminin kullanılması Türk milletince kabul edilemez bir durumdur” dedi.
Üretici firmanın, gelen tepkiler üzerine bu ürünün satışına ve Bursa’daki üretim faaliyetlerine son verdiğini kendilerine bildirdiğini dile getiren Ünsal, “Bu konunun yine takipçisi olacağız. Sultanlarımızı yüceltmek istediklerini ifade etmişler. Eğer padişahlarımızı yüceltmek istiyorsanız, onların, Türk milletinin ve dinin emrettiği yolda gitmeniz size çağrımızdır. İktidarın bu tip hukuksuzlukların önüne geçmesini istiyoruz. Türk milletinin inancına ve değerine sahip çıkmak için tarihe mal olmuş kişi ve kurumları ve inançları koruma kanununun bir an önce çıkartılması gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.