SON DAKİKA
Hava Durumu

Saruhan Ayber son yolculuğuna uğurlandı

  Saruhan Ayber için ilk tören, 8 yıl başkanlığını yaptığı BGC önünde tören düzenlendi. Basın Kültür Sarayı bahçesindeki törende k

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2014 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Saruhan Ayber son yolculuğuna uğurlandı
 

Saruhan Ayber için ilk tören, 8 yıl başkanlığını yaptığı BGC önünde tören düzenlendi.
Basın Kültür Sarayı bahçesindeki törende konuşan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Srauhan Ayber’in Bursa ve Türk basını için çok önemli bir isim olduğunu vurguladı.

Bursa basının entellektüel, duayen ve yol gösteren bir abisini kaybettiğini ifade eden Kolaylı şunları söyledi:

"Yıllarca birlikte görev yaptığım büyüğüm, ağabeyim, meslektaşım Saruhan Ayber, Bursa basınına sayısız katkıda bulundu. Sadece Bursalı meslektaşlarımızın değil, tüm Türk basınının duayen ismi olan Saruhan Ayber, gazetecilik yaşamına 1958'de Demokrat İzmir'de başlamıştı. 1974'te Bursa'ya gelerek ilk ofset gazete olan Bursa Hakimiyet'in yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. Gazetenin Türkiye standartlarında teknik ve içerik özelliği kazanması için büyük çaba harcadı, başarılı oldu. 1977-1984 yılları arasında Bursa Gazeteciler Cemiyeti’mizin başkanlığını yaptı. Entelektüeldi, duayendi, yol göstericiydi. Eşsiz bilgi birikimini bizlerle paylaşır, gençlerin önünü açar, topluma yeni pencereler kazandırırdı. Adını BGC çatısı altında yaşatmaya devan edeceğimiz Saruhan Ayber'in vefatı hepimizi yasa boğdu. Başta ailesi ve meslektaşlarım olmak üzere tüm basın dünyasına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser ise, Ayber’in Bursa basını için çok özel bir isim olduğunu ifade ederek, "Aramızdan ayrılışı çok zamansız oldu. Ayber’in isminin yaşatılması için Bursa’nın bütün gazetecilerine ve yöneticilerine büyük görevler düşüyor" dedi.

Son olarak aile adına konuşma yapan Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Ayhan Kızıl da, Bursa’da önemli izler bırakan Ayber’in, dürüstlüğün, çalışkanlığın ve sosyal yaşamın timsali olduğunu vurguladı.

BGC önündeki törene, Saruhan Ayber’in eşi Semra Ayber, kızı Meltem Ayber, oğlu Cenk Ayber, torunu Selin Ayber, Sabah Gazetesi’nin eski sahiplerinden Dinç Bilgin, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başykan Yardımcısı Sefa Özdemir, gazeteci Can Ataklı, Saryhan Ayber’in Bursa’da daha önce birlikte çalıştığı gazeteci dostlartı, yakınları ve sevenleri katıldı.

BGC önündeki törenin ardından Ayber’in cenazesi Organize Sanayi Bölgesi Camisi’ne götürüldü. Ayber, burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.