SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş alanına dönen sokaklarda hayat normale döndü

Bursa'da savaş alanına dönen Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde hayat normale döndü. Polislerin iki gecedir kuş uçurtmadığı Yavuzselim Mahalles

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2012 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da savaş alanına dönen Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde hayat normale döndü. Polislerin iki gecedir kuş uçurtmadığı Yavuzselim Mahallesi'nin muhtarı Aslan Ali Yıldız, herkesin bir arada yaşamak zorunda olduğunu anlaması gerektiğini ifade ederek, “Adını taşıdığımız büyük padişaha yakışır hale gelelim” dedi.

Geçen pazar günü bir grup BDP'linin ölüm oruçlarına destek için yürümek istemesi ile başlayan gerginlik bugüne kadar sürdü. İki gece önce bin 600 polisin iki ayrı mahalleye eş zamanlı düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Olayları provoke etmekle suçlanan birçok kişi de güvenlik ve polis kameralarından tespit edilerek dün gece yakalandı. Operasyonlarda 14 kişinin daha gözaltına alındığı duyuruldu.
4 gecedir savaş alanına dönen sokaklarda yaşanan gerginlik, yetkililerin mahalle ileri gelenleriyle yaptığı görüşmeler ve polisin operasyonuyla sona erdi. Taşlı sopalı kavgalar ve polisin biber gazlı müdahalesine sahne olan sokaklarda esnaf yeniden dükkanlarını açarken, çocuklar da okullarına rahatlıkla gitmeye başladı.

Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Aslan Ali Yıldız, güvenlik güçlerinin gerekli tedbirleri almasından sonra bölgede hayatın normale döndüğünü ifade ederek, "Şu anda hayat normale döndü. Hiçbir problemimiz yok. Kimse yaygara yapmasın. Allah'a çok şükür çok güçlü bir devletimiz var. Gerektiğinde baba şefkatinde yaklaşıyor, gerektiğinde de icabını yapıyor. Vali bey bizi toplantıya çağırdı. Gerekenleri konuştu. Yazık. Kutsal emanetleri alan, Mısır seferine giden, adını taşıdığımız Yavuz Sultan Selim Han'a yakışır bir mahalle olalım. O büyük padişahın adını taşıyoruz. Ortada hiçbir şey yokken söylentilerle olayları büyüttüler. Beni seversin veya sevmezsin ama beraber yaşamak zorundayız. Benim muhtar olarak söylemediğim sözleri ben söylemişim gibi aksettiriyorlar. Ulus Muhtarı İlhami Ağ ile birlikte tarafları sakinleştirmek için elimizden geleni yaptık. Buradaki halkımızda şimdi sağduyu hakim, başka bir olay da olmayacaktır. Herkes sağduyu sahibi" dedi.

Bu arada Yavuz Selim Karakolu önünde çevik kuvvet ve özel harekat timleri hazır bekletilirken, molotofkokteyli atılacağı iddialarıyla tedirgin edilen Haşimişcan İlköğretim Okulu öğrencileri ise artık okullarına gönül rahatlığıyla gidebiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.