SON DAKİKA
Hava Durumu

Savcıya ifade veren Tofaş işçileri: 'Hamster gibi çalışıyoruz hakkımızı istiyoruz'

Bursa’da TOFAŞ ve Renault fabrikalarındaki eylemle ilgili iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettikleri iddia edilen toplam 47 işçi ifade verdi. Suç iş

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Savcıya ifade veren Tofaş işçileri: 'Hamster gibi çalışıyoruz hakkımızı istiyoruz'
Bursa’da TOFAŞ ve Renault fabrikalarındaki eylemle ilgili iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettikleri iddia edilen toplam 47 işçi ifade verdi. Suç işlediklerine inanmadıklarını belirten işçiler, “Hamster gibi çalışıyoruz, hakkımızı istiyoruz” dedi.
Bursa'da Renault ve TOFAŞ fabrikalarında çalışan 47 işçinin işverenin şikayeti üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alındı. TCK 117/4 ile 119/1C maddelerine göre ‘cebir veya tehdit kullanarak, işçiyi veya işverenlerini ücretleri azaltıp çoğaltmaya veya evvelce kabul edilenlerden başka şartlar altında anlaşmalar kabulüne zorlayan ya da bir işin durmasına, sona ermesine veya durmanın devamına sebep olmak’ ve ‘birden fazla kişiyle çalışma hürriyetini ihlal’ iddiasıyla 47 kişi savcıya ifade verdi.
TOFAŞ işçilerinden Bora Coşkun (30), bu fabrikada 8 yıldan beri çalıştığını belirterek, “Adliyeye çağrıldık. TOFAŞ’ta üretim durdu, bu üretimi bizim durdurduğumuz söyleniyor. Savcı ifademize başvurmak için bizi çağırdı. Tanımadığım kişilerle birlikte 5 bin kişiyi organize edip üretimi durdurmakla suçlanıyoruz. İfademizde, ‘Bizim kesinlikle üretimi durdurmayla ilgimiz yok. Biz sadece sendikadan istifa ettik. Olaylar bu boyuta geldi’ dedik. Biz kanuni hakkımızı kullanarak Türk Metal Sendikası’ndan istifa ettik. Üretimi durdurmakla suçlanıyoruz. Biz sendikayı istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” dedi.
TOFAŞ işçilerinden Soner Şahin (31) ise, “Bizim çalışma şartlarımızı bilen bilir. Biz saniye ile yarışıyoruz. Otomobil sektörünü gezen daha iyi bilir. Bant sistemi var. Bant sisteminde insan hamster gibi devamlı mücadele halinde olmak zorunda. Burada bir örgütlenme kesinlikle olamaz. Şu an yorgun ve uykusuz durumdayız. Sendikaya akıtılan bu para nereye gidiyor? Çünkü bizden kesilen aidat hiçbir şekilde bize geri dönmüyor. Bunun hesabının verilmesini istiyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz” diye konuştu. Savcılıkta tek tek ifadesi alınan işçiler serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.