SON DAKİKA
Hava Durumu

Sebze ve meyveler zehirle sulanıyor

Bursa'da, sanayi atıklarıyla kirlenen Nilüfer çayından tarlalarını sulayan köylüler ayaklandı. Duruma tepki gösteren 52 köyün kadınları, şehirde

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2012 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2012 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da, sanayi atıklarıyla kirlenen Nilüfer çayından tarlalarını sulayan köylüler ayaklandı. Duruma tepki gösteren 52 köyün kadınları, şehirde yaşayanlara, “Üzülerek belirtmeliyiz ki, siz şehirliler de bu zehirle sulanmış sebze ve meyveleri tüketiyorsunuz" uyarısında bulundu.


Yürüyüşe 52 köyden kadınlarla çeşitli kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı. Setbaşı köprüsü üzerinde toplanan yüzlerce kişi, ellerinde pankartlar ve dövizlerle yürüdü. Nilüfer çayından getirdikleri suları taşıyan köylü kadınlar sloganlar atarak Heykel'e kadar yürüdü. Eylemcilere Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği üyeleri de bisikletleriyle katılarak destek verdi.

“ZEHİRLE SULANAN MEYVELERİ TÜKETİYORSUNUZ”
52 köy adına basın açıklaması yapan İnkaya köyünden Gülhan Gündoğan, “Bursa’mızın can damarı iken, sanayi atıkları rezaletine dönüştürülen Nilüfer çayımıza sahip çıkmak için toplandık. Bugün buraya, rengiyle kirlendiğini bağıran, kokusuyla rahatsız eden Nilüfer çayının nasıl tehlike saçtığını bir kez daha haykırmak için geldik. İçinde artık canlının yaşamadığı bu su bizi hasta ediyor. Derimiz temas ettiğinde, cildimizde yanıklar ve döküntüler oluşuyor. Çeşitli solunum rahatsızlıkları, deri hastalıkları derken, köylerimizde artık kanser vakaları da artmaya başladı. Neden mi suyla temas içindeyiz? Çünkü bizler çiftçiyiz! Nilüfer çayını mahsulümüzü sulamakta kullanmak zorundayız. Atalarımızdan beri tarla suladığımız bu çay artık zehirli. Üzülerek belirtmeliyiz ki, şehirliler de bu zehirle sulanmış sebze ve meyveleri tüketiyor. Bununla da kalmıyor, zehirli suyla temas eden ya da bu suyu içmek zorunda kalan hayvanlarımızın sütleriyle de çocuklarınızın körpecik bedenlerine zehir akıyor” dedi.
Eylem basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.