SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yalçın: Üyelik konusunda en çok Ak Parti mağdur oldu…

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan “mükerrer üyelikler” iddialarına ilişkin açıklamalarda bulund

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2012 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2012 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sedat Yalçın: Üyelik konusunda en çok Ak Parti mağdur oldu…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan “mükerrer üyelikler” iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayın teknik bir problem olduğunu belirten Yalçın, “Mükerrer üyelik konusunda en çok AK Parti mağdur oldu. Biz AK Parti Bursa İl Başkanlığı olarak toplam 3 bin 732 üyemizi bu nedenle kaybettik. Bu üyelerimiz de karışıklıkla başka bir partiye üye olmuş. Kaybettiğimiz üyelerimizin 3 bin 91’ni Saadet Partisi üye yapmış. 297’sini MHP, 182’sini de CHP üye yapmış durumda.” dedi. Sedat Yalçın, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısında, Yalçın’a Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve İl Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Edebali, Ömer Demir, Tahsin Kara, Abdullah Duman ve Zeki Eker, İl Sekreteri İlhami Aydın, Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Dilek Yamakoğlu, eşlik etti.

“MÜKERRER OYLAR TEKNİK BİR SORUN…”
İl Başkanı Yalçın, konuşmasına son günlerde kamuoyunu meşgul eden “mükerrer üyelikler”e ilişkin iddialarla ilgili değerlendirme yaparak başladı. Yalçın, Türkiye’nin daha önemli konuları gündem yapması gerektiğini ifade ederek, partilerin gündemi boşa harcamamak gibi bir sorumlulukları olduğunu da söyledi. Başkan Yalçın sözlerine şöyle devam etti:
Üyelik konusu nedir? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 ayda bir siyasi partilerin üye kayıtlarını kontrol eder ve kişinin birden fazla partiye üye olup olmadığını belirler. Bu her 6 ayda bir yapılır. Bizi şaşırtan sanki ilk kez yapılmış gibi büyük toplantıların yapılması ve gürültülerin çıkması. Nedir olup biten? Bir vatandaş siyasi partiye üye olmak istediği zaman gelip bir üyelik formu dolduruyor. Bu formu doldurduktan sonra sakıncası yoksa ilçe yönetim kurulu karara bağlıyor ve üye kayıt defterine işliyor. Bu listeler oluştururken, kişinin başka bir partiye üye olup olmadığını tespit etme şansı yok. Bu ancak üyeliği devam ediyorsa şunu söyleyebiliriz; ‘Başka bir partide üyeliğiniz varsa istifa edin ve bizim üyeliğimizi riske etmeyin…’ Biz sadece bu uyarıyı yapabiliriz. Bu teknik bir problem… Bununla ilgili mevzuat eksikliği var. Bunun düzenlenmesi lazım. Böyle bir program olmadığı için kişilerin teknik olarak birden fazla siyasi partide üye gözükmesi kadar normal bir şey yok. Bu çok net bir olay ve büyütülecek bir konu değil. Çok sayıda kişinin bu tür geçişleri söz konusu…”

İSİM BENZERLİKLERİ…
Mükerrer üyeliklerin isim benzerlikleri nedeniyle de yaşanabildiğinin altını çizen Yalçın, “Mesela Şadi Özdemir isimde bir arkadaşımız. Başkan bir siyasi partide bir dönem il başkanlığı da yaptı. Şadi Özdemir’in Artvin Ardanuç ilçesinde aynı isimde bir akrabası var. O kişi bizim partimize üye. Ama üye olurken kimlik sorgulaması sırasında Bursa’daki Şadi Özdemir’in bilgileri giriyor. İsim benzerliklerinde mükerrer üyelikler oluşabiliyor. İşte mükerrer üyelik böyle ortaya çıkıyor.” dedi. Bu konuda en çok AK Parti’nin mağdur olduğunu vurgulayan İl Başkanı Sedat Yalçın, şunları söyledi: “Biz AK Parti Bursa İl Başkanlığı olarak toplam 3 bin 732 üyemizi bu nedenle kaybettik. Bu üyelerimiz de bir karışıklıkla başka bir partiye üye olmuş. Kaybettiğimiz üyelerimizin 3 bin 91’ni Saadet Partisi üye yapmış. 297’sini MHP, 182’sini de CHP üye yapmış durumda. Daha önce Fazilet Partisi vardı ve kapatıldı. Bu partinin üyelerinin tamamını Saadet Partisi üye yapmış. Halbuki Fazilet Partisi’nin büyük bir kısmı AK Parti’ye üye oldu. Bizim 3 bin 91 üyemiz bu şekilde Saadet Partisi’ne gitmiş. Biz şimdi bu üyelerin tamamını AK Parti’ye üye yapıyoruz. Mükerrer üyelerin tamamını şu anda AK Parti’ye üye yapıyoruz.”

“ÜYELİK SAYGIN VE DEĞERLİ BİR İŞ…”
Bir insanın haberi olmadan üye yapılmasının en büyük suç olduğunu hatırlatan Başkan Yalçın, “Üyelik özel bir durumdur, bir partiye aidiyet duygusunu belirten, o partinin ürettiği çalışmalara katkı vermek için kullanılan bir araçtır. Üyelik çok değerli ve saygın bir iştir. Partimizde görevli bir kişi kasten birini üye yapmışsa bunula ilgili her türlü işlemi yaparız. Ama bize yansıyan böyle bir olay yok. Hatalar var. Onun dışında büyük bir oranda AK Parti’nin üyelerinin başka partilere üye gözüktüğü bir durum ortada” şeklinde konuştu. Sedat Yalçın, AK Parti’den üyeliği düşen 30 kişinin isimlerini tek tek, üyelik formlarıyla birlikte açıklayarak, bu tarz durumlar olabileceğini ve bunun üstünde durmayı uygun bulmadığını da söyledi. Yalçın daha sonra, geçtiğimiz dünlerde düzenlediği basın toplantısında kendisini eleştiren bir il başkanına sitem etti. Bir köşe yazarının yorumunun yanlış anlaşıldığını savunan Yalçın, “Biz Bursa’da siyasi partiler arasında seviyeli bir diyalog ortamı oluşturmaya gayret ediyoruz. Sedat Yalçın olarak böyle bir misyon üstlenmek istedim. Diğer partilerin il başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu siyaset anlayışına katkı verdiler. Ama şimdi ilginç örneklerle karşı karşıyayız. Köşe yazarı diyor ki, ‘AK Parti’nin incik boncuğa ihtiyacı var mı?’ Bu yazarın kendi yorumudur, benim böyle bir ifadem yok. Bunu ayırt edemeyip, bana eleştirilerde bulundular. Biz böyle siyaset hiç yapmadık. Siyasette seviyeyi düzeltmeye çabaladık, gayret ettik. Bursa, bu konuda parmakla gösterilen bir il. Bu siyaseti, bu seviyeyi düşürmeyelim.” dedi.

SANDIK YÖNETİM KURULLARI
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, üyelik kavramı üzerinde neden bu kadar önemli durduklarını da açıkladı. “Biz de boş oturan üye yok… Bir teşkilat yapısı kurguluyoruz, bu yapının içerisinden partimizin sonraki yöneticilerini çıkarıyoruz. Bu konuyla ilgili yeni ve somut bir adım olarak da önümüzdeki haftalardan itibaren Sandık Yönetim Kurullarını yaşama geçiriyoruz. İl Yönetimi, İlçe yönetimi ve mahalle yönetimlerinin yanı sıra 273 bin üyeye ulaşmış teşkilatımızdan Sandık Yönetim Kurullarını seçeceğiz. Bunu yılbaşından itibaren uygulamaya başlıyoruz” diye konuşan Yalçın, şöyle devam etti: “Her bir sandığa 9’ar kişilik yönetim kurulu atayacağız. Bu şu demek arkadaşlar; Bursa genelinde yaklaşık 7 bin sandık olduğuna göre yaklaşık 63 bin kişi sandık yönetimlerini oluşturacak. Pazartesi günleri il yönetimimiz, salı günü de ilçe yönetimlerimiz toplanıyor biliyorsunuz. Çarşamba günleri de sandık yönetimleri kendi arasında toplantısını yapacak, her hafta düzenli biçimde… Şöyle bir tablo oluşacak. Bir mahallede belki 20 ayrı yönetim kurulu toplantısı düzenlenecek ve bu yönetimler kendi sandıklarıyla ilgili durumları değerlendirip, o sandığa kayıtlı seçmenlerle nasıl daha fazla temas edeceklerini istişare edecekler. Bu toplantılardan sonra alınacak kararlarla sonraki süreçte ana kademe yönetimlerle birlikte paralel olarak izlenecek politikalar belirlenecek. Toplumun nabzını işte bu yönetim kurulları tutacak. Bu çok büyük bir organizasyondur, nehir gibidir ve bunun içerisinde yer almak ciddi sorumluluk, hizmet aşkı ve fedakârlık gerektirir. Bizim teşkilatımız bu organizasyonu başaracak güçtedir, göreceksiniz bunu yapacağız. Dolayısıyla partimiz istisnai işlerle uğraşmak yerine, gerçekten tam da milletin içinde, milletin yanında siyaset yapıp, ona göre politika belirlemeyi tercih ederek bir eşiği aştığını kanıtlamış durumdadır. Üzerinde önemli durduğumuz üye teşkilat yapımız bu işin üstesinden gelecek ve başaracak birikim ve altyapıya ulaşmıştır.”

BÜYÜKŞEHİR YASASI VE İLÇELER
Geçtiğimiz ayın en önemli gündem maddesini Büyükşehir Yasası’nda yapılan değişikliklerin oluşturduğunu da anımsatan Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, şunları söyledi: 13 ilin daha eklenmesiyle toplamda 29’a ulaştı. Yalnız ilginç bir durum var bu konuyla ilgili… Muhalefet partilerinin ‘Türkiye’yi aşırı yerelleştirme ya da aşırı merkezileştirme gibi taban tabana zıt görüşler beyan etmelerini şaşkınlıkla izliyoruz. Bu yasayla birlikte, belde ve köylerdeki statü değişikliğinin, büyükşehirlerin yapacağı hızlı ve önemli yatırımlarla büyük bir memnuniyete dönüşeceğini biliyoruz… Vatandaşlarımıza, hızlı, kaliteli ve yoğun hizmet akışının merkezlerin dışında kalan ilçelerimize de yayılacağını rahatlıkla söyleyebilirim.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.