SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yalçın'dan itidal çağrısı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, hiçbir provokasyonun bin yıldır Anadolu toprağında barış ve huzur içerisinde yaşayıp, bereketi pa

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, hiçbir provokasyonun bin yıldır Anadolu toprağında barış ve huzur içerisinde yaşayıp, bereketi paylaşmayı kavgaya yeğleyen milletin kardeşlik bağını koparamayacağını söyledi. Yalçın, özellikle sokak olaylarına karışan gençlere evlerine girmeleri, ana-babalarına da çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. 

Sedat Yalçın, son 2 gündür Bursa kamuoyunu meşgul eden Yavuzselim-Ulus mahallelerindeki sokak olaylarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yalçın, olayların Türkiye’nin gelişiminden rahatsızlık duyan güçlerin bir provokasyonu olduğunu söyledi. Bursa’nın sanayileşme gereği birçok bölgeden göç aldığını ve Yavuzselim ve Ulus mahallelerinin de bu göçlerle oluştuğunu hatırlatan Yalçın, bu mahallelerde oturan vatandaşların büyük kente yaşamanın güçlüğünü aşıp artık Bursalı olmanın kıvancını paylaştıklarını belirtti. En az 40 yıldır yan yana yaşayan ve kültürlerini paylaşıp kardeşlik bağlarını güçlendiren insanların bugün gelinen noktada ‘farklı’ etnik kökene dayandırılan çirkin bir provokasyona alet edilmeye çalışıldığını belirten Yalçın, birlik ve beraberlik duygusunu hiç yitirmemiş vatandaşların bu çabayı boşa çıkaracağından emin olduğunu vurguladı. Yalçın, “Tartışılmaz bir gerçektir ki hem Yavuzselim hem de Ulus mahallelerimizde yaşayanlar aynı milletin evlatlarıdır” dedi.

2 gündür bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin de sağduyulu tavır ve müdahaleleriyle olayların yatışması için gayret gösterdiğini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:
“Memleketimiz kopmaz kardeşlik bağlarıyla sarılmıştır. Bursa gibi huzur ve güven kentinde bu bağları koparmaya niyetlenmek, en azından bunu yapabileceğine inanmak boşa çıkacak beyhude bir çabadan ibarettir. Kimse milletimizin huzurunu, kardeşliğini bozmak için teste kalkışmasın. Her defasında karşısında sağduyulu, kardeşlik hukukunu gönülden benimsemiş ve etnik köken ayrımına karşı tavır içerisinde olan milletimizi bulacaktır. Bu yöndeki her girişim güvenlik güçlerimizin yerinde tedbir ve müdahaleleriyle mutlaka sonuçsuz kalacaktır. Bu bakımdan tüm vatandaşlarımıza güvenlik güçlerimizin görevlerini rahatça yapmaları için yardımcı olmasını diliyorum. Herkesi sağduyulu ve itidal içerisinde olmaya davet ediyorum.”

Yalçın, şöyle devam etti:
“Tüm Türkiye’ye ve saygı değer Bursalı hemşehrilerime bir kez daha hatırlatmak isterim ki, memleketimizin bir bütün olarak ve barış içerisinde karşılayacağı gelecek günler, aynı türkülerin yine söyleneceği, ekmeğin bölüşüleceği ve kalkınmanın getirdiği huzurun paylaşılacağı zamanlar olacaktır. Bursa bu sorunu aşacaktır, çünkü hem ilimizin, hem de Türkiye’nin kalkınmasının ve güçlenmesinin önüne, toplum içerisine nifak tohumları atılarak oluşturulmak istenen engeller, milletimizin vicdanında paramparça olacaktır.”

ANNE-BABALARA SESLENDİ

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, sokak olaylarına karışan her toplum kesiminden gence de evlerine girme çağrısında bulundu. Yalçın, “Hiçbir gencimizi, delikanlımızı sokak çatışmalarında, provokatörlerin sonuçsuz kalacak çirkin amaçları için feda etmemeliyiz. Sokağın güvenliğini sağlayacak olan polistir, bölgeye sevk edilen askerdir. Bu bakımdan anne ve babalara da, ‘Çocuklarınıza sahip çıkın’ diye seslenmek istiyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.