SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.Şehidin cenaze törenine binlerce kişi katıldı. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık
Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turan'ın cenazesi Karacabey'de toprağa verildi.







 Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ilk olarak Bayramdere Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada felç geçirdiği için yatağa bağlı yaşayan baba Kadir ve anne Ümmühan Turan ile diğer yakınlarından helallik alındı.

Şehit için daha sonra mahalle camisinde cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Uzman Çavuş Turan'ın çocukları Emre ve Sıla Turan, cami bahçesindeki tören sırasında tabutun başından ayrılmadı. Tabuta sarılıp ağlayan Sıla Turan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi Elif ile asker üniforması giyerek törene katılan kız kardeşi Canan Turan ise ağıtlar yaktı.

Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Emin Ay kıldırdı. Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sırasında 20 Mart'ta çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.




Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin çocukları Emre ve Sıla (fotoğrafta), tören boyunca şehit babasının tabunun başından ayrılmadı. Tabuta sarılıp göz yaşları döken Sıla’yı, vatandaşlar teselli etmeye çalıştı. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı törene, şehidin eşi Elif ve kız kardeşi Canan da (fotoğrafta) katıldı. Şehidin kız kardeşi tören boyunca üzerindeki askeri kıyafetle durdu. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı ) Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.