SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehir Hastanesi'nin ulaşımı için Büyükşehir seferber

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin en büyük 10 yatırımı arasında sayılan ve bu yıl açılması hedeflenen

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehir Hastanesi'nin ulaşımı için Büyükşehir seferber
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin en büyük 10 yatırımı arasında sayılan ve bu yıl açılması hedeflenen Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak yol çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırması hedeflenen yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay’ın da eşlik ettiği incelemede, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) süren asfalt uygulamalarını gözlemledi. Aktaş, “Bursa’nın sağlığını yakından ilgilendiren yeni Şehir Hastanesi’nin ulaşım güzergâhlarında yapılan alt yapı çalışmalarını inceledik. Bu noktada yaklaşık 6500 metre mesafe söz konusu. Bu çalışmayla sadece Şehir Hastanesi değil, aynı zamanda Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ni de ciddi bir şekilde rahatlatmış olacağız. İlk etapta 3500 metrelik alanda yapılan çalışmalarda, 3 gidiş dönüş olacak şekilde bölünmüş yolda sıcak asfalt çalışmaları yılsonuna kadar tamamlanacak” diye konuştu. Başkan Aktaş, bölgedeki tüm çalışmaları bizzat inceleyerek, “Altınşehir Kavşağı’ndan NOSAB Cevizli Cadde’ye kadar 1. etap 3500 metreden sonraki kısımlarda ise kamulaştırma işlemleri Emlâk İstimlâk Daire Başkanlığı’mız tarafından devam ediyor. Kamulaştırma çalışmalarının bitmesine paralel olarak da yaklaşık 6,5 - 7 km’lik bir hatla gayet güzel şekilde Şehir Hastanesi’ne ulaşılabilecek. Aynı zamanda NOSAB’daki ağır tonajlı araçların da şehir içine girmeden, Çevre Yolu’na sevki mümkün olacak” dedi.

Çalışmalar devam ediyor
İmar ve kamulaştırmalar yapıldıkça çalışmaların devam edeceğine işaret eden Başkan Alinur Aktaş, “Ulaşım master planımızda da belirttiğimiz konulardan bir tanesi bu yol. Aynı uygulamayı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi için de düşünüyoruz. Dolayısıyla biz şehir ulaşımına yoğunluk teşkil eden bütün unsurları da şehirden ayrıştırmak istiyoruz. Şu an zaten gidilen bir yolumuz var ama hem lâstikli sistem, hem de raylı sistemle ilgili çalışmalara da hummalı bir şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.