SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit aileleri ve gazilerin boğaz turu

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte, şehit aileleri ve gaziler tekneyle İstanbul Boğazı'nı gezdi

Şehit aileleri ile gaziler tekneyle İstanbul Boğazı'nı gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikle, şehit aileleri ve gaziler Mudanya'dan hareket eden tekneyle İstanbul Boğazı’nı turladı. Şehit aileleri ve gazilere vefa amacıyla düzenlenen gezi öncesi Mudanya BUDO İskelesi’nde uğurlama töreni düzenlendi.

Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, bu coğrafyada yaşamanın ne kadar zor olduğunu hatırlatarak, "Çanakkale savaşında yabancı bir gazeteci askerimizin yanına gelip, 'Biraz sonra öleceksiniz. Bu kadar güçlü bir orduya direnme şansınız yok. Ne hissediyorsunuz?' diye sorar. Mehmetçiğimiz ise 'Şehit olmak dinimizde en büyük mertebe. Ben ölürüm ama çocuklarıma bir yurt bırakacağım' diye cevap verir. Bu inançla bu bayrak bu vatan üzerinde şimdiye kadar dalgalandı ve dalgalanmaya devam edecek. Bize bu vatanı bırakmak için canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine, vücutlarının bir parçasını feda eden gazilerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu etkinliğe katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul da en haz duyduğu hizmetlerden birinin şehit aileleri ve gazilere hizmet olduğunu belirterek, bir gün değil ömür boyu şehit aileleri ve gazilerin yanında olacaklarını vurguladı.

Mehter takımının marşlarıyla renklendirdiği törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.