SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit ateşi Bursa'ya düştü

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada Bursalı üsteğmen Aykut Köroğlu şehit oldu.





PKK'lıların insansız hava araçları tarafından tespit edildiği belirtildi. Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temasın sağlandığı belirtildi. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların yuvalandığı bölgeleri ateş altına aldığı belirtildi.


BURSALI ÜSTTEĞMEN ŞEHİT OLDU
Çatışmanın sürdüğü saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlasına ise peş peşe helikoplerler indi. Bu arada ambulans hareketliliği de yaşandı. Çatışmada Bursalı üsteğmen Aykut Köroğlu şehit oldu. Yaralı sayısı hakkında ise bir açıklama yapılmadı

ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADESİ'NDE
Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda şu ana kadar 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda PKK'lını da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

ÇUKURCA'DA KEPENKLER KAPALI
Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı. Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra dağru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi'ne giriş çıkışlarda yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.