SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit babasının feryadı: 'Tahriklere kapılmayın'

Jandarma Onbaşı oğlu Timur Vatasever'i 2004 yılında Tunceli'deki terör saldırısında şehit veren Emrulllah Vatansever, Bursa'da BDP'lilerle mah

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehit babasının feryadı: 'Tahriklere kapılmayın'
Jandarma Onbaşı oğlu Timur Vatasever'i 2004 yılında Tunceli'deki terör saldırısında şehit veren Emrulllah Vatansever, Bursa'da BDP'lilerle mahalle sakinleri arasında çıkan gerginlik sırasında kalabalığı dağıtmak için canla başla çalıştı.

2004 yılında Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde jandarma onbaşı olarak görev yapan oğlu Timur Vatansever’i şehit veren Emrullah Vatansever (58), Bursa'da cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek vermek isteyen BDP'lilerle eyleme tepki gösteren gruplar arasında çıkan olayların tırmanmasını önlemek için dün gece de sokaktaydı. Erzurumlu olan 3 çocuk babası Emrullah Vatansever, Yavuz Selim’de 3 gündür süren olaylarda gergin halkı sakinleştirmek için canla başla çalıştı.

Dün akşam gergin mahalle sakinlerine seslenen Vatansever, polisin işini tam yapması için halkın sakinleşmesi gerektiğini söyledi. Vatansever, “Değerli arkadaşlar, lütfen dinler misiniz? Ben sizi sağduyuya davet ediyorum. Allah rızası için. Ben bir şehit babasıyım. Lütfen durun. Benim kadar acılı olamazsınız. Ben size samimiyetimle konuşuyorum. Polisimizin görevini yapması için sizin dağılmanız lazım. Lütfen mümkünse dağılın. Allah aşkına. Böyle taşkınlık oluşturunca polisin işini zorlaştırıyoruz. Emniyet amirimiz de burada. Lütfen ne olur? Herkes burayı terk etsin” dedi.

Geç saatlere kadar vatandaşları ikna etmeye uğraşan ve herkesin görevini yapmasına izin verilmesini isteyen Vatansever, “Herkes görevini yapsın. Allah razı olsun. Aramızı açmaya çalışıyorlar. Lütfen tahriklere gelmeyin” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.