SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit yakınları ve gazilere özel

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, şehit aileleri ve gazilere yeni imkânlar sağlayan düzenlemenin Bursa’da büyük bir memnuniyetle kar

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, şehit aileleri ve gazilere yeni imkânlar sağlayan düzenlemenin Bursa’da büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi.



 

Yalçın, “Sayın Başbakanımızın TBMM Grup toplantısında yaptığı açıklamalar hem Bursa’daki şehit yakınlarını ve gazilerimizi, hem de bizleri mutlu etti” dedi.
Şehit yakınları ve gazilerle ilgili yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 10 yılı aşkın süredir şehit yakınlarına ve gazilere hak ettikleri değeri vermek, emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkmak için hükümet tarafından çok sayıda düzenleme yapıldığını hatırlattı. Son olarak şehit yakınları ve gazilere yeni imkânlar sağlayan düzenlemenin 16 Nisan 2013 tarihli TBMM Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildiğini aktaran Yalçın, “Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yönelik yapılan bu düzenlemelerle istihdam hakkı genişletilecek, terör mağduru sivil vatandaşlarımıza istihdam ve maaş hakkı getirilecek, faizsiz konut kredisinin kapsamı genişletilecek, vazife malullerinde derece kademe ilerlemesi yapılacak, ek ödeme ve eğitim-öğretim yardımının kapsamı genişletilecek, su ve elektrik ücret indirimi kapsamı genişletilecek ve muhtaç er ve erbaş ailelerine yardım yapılacak. Yapılan bu düzenlemelerle şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetine sahip çıkacak, onlara karşı ahde vefamızı göstereceğiz” dedi.
“ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
İl Başkanı Yalçın, ilgili düzenlemenin şehit yakınları ve gaziler nezdinde büyük memnuniyetle karşılandığını anlatarak, “Şimdi şehit yakınlarımız ve gazilerimizden çok sayıda teşekkür telefonu alıyoruz. İmkânların genişletilmesiyle ilgili olarak Sayın Başbakanımızın TBMM Grup toplantısında yaptığı açıklamalar hem Bursa’daki şehit yakınlarını ve gazilerimizi, hem de bizleri mutlu etti. Biz her durum ve şartta şehit yakınlarımızı ve gazilerimizin yanı başındayız, dertlerinin sıkıntılarının çözümü konusunda yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.
YENİ DÜZENLEME NELER GETİRİYOR?
Hükümetin şehit yakınları ve gazileri için yaptığı yeni düzenlemeye göre, vazife ve harp malullüğü kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir istihdam hakkı sağlanacak. Ayrıca, vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve malul olanlara bir istihdam hakkı sağlanacak.
Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan getirilecek. Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı verilmesi sağlanacak.
Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da bu imkân sağlanmış olacak. Bu çerçevede hak sahipleri 73.000 TL yirmi yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabilecekler. Ayrıca vazife malullerinin aylıklarında derece kademe ilerlemesi yapılarak aylıkları artırılacak. Yine vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımı alamayanlara da bu imkân sağlanacak.
Bu arada vazife ve harp malullüğü kapsamında su ve elektrik ücretlerinde indirim imkânından yararlanamayanların tamamı bu haktan yararlanma imkânına kavuşmuş olacak.
Askere giden muhtaç er ve erbaş ailelere de çocuklarının askerlik süresi boyunca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aylık 250 TL düzenli yardım programı başlatılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.