SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit Yarbayın eşinden en acı veda

Hakkari Dağlıca'da hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, onbinlerce kişinin duaları ile son yolculuğuna uğur

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2015 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2015 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehit Yarbayın eşinden en acı veda
Hakkari Dağlıca'da hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, onbinlerce kişinin duaları ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin doktor eşi Gaye Çelikcan, yarbayın albayrağa sarılı tabutuna sarılırken, onun fotoğrafını ise vermeye kıyamadı. Onbinlerce kişi, hep bir ağızdan, "Şehid'im hakkını helal et bize. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Ankara'dan Yenişehir Havalimanı'na uçakla, daha sonra da helikopterle Bursa'ya getirilen şehit yarbay için öğle namazını müteakip Mihraplı Camii'nde askeri tören düzenlendi. Şehit eşi doktor Gaye Çelikcan, cenaze ambulansa bindirildiğinde duygulandı. Tabuta sarılan ve metanetini korumaya çalışan Gaye Çelikcan'ın bir ara eşinin fotoğrafını vermek istememesi dikkat çekti.Cenaze Mihraplı Camii'ne getirildiğinde tekbir sesleri daha da arttı. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, şehit yarbay için helallik istediğinde, binlerce kişi, hep birağızdan, "Helal olsun" dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehidin babası Niyazi Çelikcan ile birlikte saf tuttu.Protokol mensupları, şehidin ailesine taziyede bulundu. Polisin geniş emniyet tedbiri aldığı törende, "Şehidim, hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları atıldı. Bazı vatandaşların cenaze top arabasına konulduğunda göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar top arabasının ardından yürüdü. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Şehidin cenazesi daha sonra dua ve helallik için Çalı'daki babaevine götürüldü. Cenaze Hamitler'deki şehitlikte toprağa verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.