SON DAKİKA
Hava Durumu

Sele teslim oldu!

Hafta sonu etkili olan yoğun yağmur Bursa’nın İnegöl ilçesinin turizm bölgesi Oylat’ta ve dağlık bölgelerinde toprak kayması ve sele neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2015 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2015 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sele teslim oldu!
Hafta sonu etkili olan yoğun yağmur Bursa’nın İnegöl ilçesinin turizm bölgesi Oylat’ta ve dağlık bölgelerinde toprak kayması ve sele neden oldu. Piknikçiler sel nedeniyle mahsur kalırken, Green Termal Otel ve Oylat Pazaryeri inşaatı selden ve toprak kaymasından zarar gördü. Belediye iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor.
ARAÇLARI SEL GÖTÜRDÜ
Akşam saatlerinde İnegöl’ün turizm cenneti Oylat ve çevre bölgelerde etkili olan yoğun yağış sele neden oldu. Selle birlikte oluşan toprak kayması Oylat’a girişin kapanmasına neden oldu. Park halindeki araçlar sele kapılarak sürüklendi. Sel nedeniyle Green Termal Otelde zarar gördü. Hafta sonu tatili için Oylat’ta çıkanlar uzun süre mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar sele kapılan araçları kurtarmak için seferber oldular. Sele kapılan 5 araç vatandaşların çabasıyla kurtarıldı.
İŞ MAKİNESİ TOPRAĞA GÖMÜLDÜ
Haber verilmesi üzerine harekete geçen iş makineleri, selin önünü kesmek için kum yığınağı yaptı. Sele kapılan bir iş makinesi de toprağa saplandı. Sele kapılma tehlikeli yaşayan bazı araçlar, traktörler yardımı ile kurtarıldılar.
OYLATTA MAHSUR KALDILAR
Günübirlik tatil için Oylat’a giden vatandaşlarda sel nedeniyle mahsur kaldılar. İş makinelerinin yoğun mesai harcamasıyla selin önüne set çekilerek, daha büyük hasarların oluşmasının önüne geçilmiş oldu. Yaşanan sel ve toprak kaymasının ardından incelemelerde bulunmak için Oylat’a giden İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Oylat bölgesinde yoğun yağmur derelerin taşmasına sebep oldu. Bu taşmadan kaynaklanan Oylat kaplıcanın girişinde bulunan Green Termal Otelin önündeki dere de taştı. Yoğun bir zarar oluştu. Bazı araçlar selin içinde kaldı. Hilmiye deresi taşınca Hilmiye yolu kapandı. Bahçekaya mahallesi yolu kapandı. İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi iş makineleri hepsi bu bölge de çalışıyorlar. Oylat yolu açıldı. İyileştirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu kötü vaziyeti temizleriz. Bizim sevincimiz hiçbir cana zarar gelmemesi. Can kaybı olmaması bizi mutlu etti. Sadece maddi hasar oluştu. Kişisel zarar çok yok, şirkete ait zarar var. Oylat pazaryeri inşaatı zarar gördü. Halkımıza ve tatilcilere geçmiş olsun diyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.