SON DAKİKA
Hava Durumu

Selvi ağacının içinden incir ağacı çıktı

Bursa'da çıkan yangının ardından restore edilen Karacabey Ulucami'nin avlusundaki selvi ağacının içinden çıkan incir ağacı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Bursa'da çıkan yangının ardından restore edilen Karacabey Ulucami'nin avlusundaki selvi ağacının içinden çıkan incir ağacı görenleri şaşırttı.





Bursa'nın Karacabey ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Ulucami'nin avlusundaki iğne yapraklı selvi ağacının gövdesinden çıkan incir ağacı görenleri şaşırtıyor.
Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, ağacın tahmini ömrünün 300 yıl olduğunu belirterek, "Gövdesine kargaların incir çekirdeğini dökmesiyle birlikte incir ağacı oluşuyor. Kökten destek alarak nadir görünen bir ağaç türü ortaya çıkıyor. Selvi ve incir ağacı kardeş gibi kucaklaşıyor" dedi.

"YANGINDAN SONRA FARK EDİLDİ"
Yangının ardından yapılan onarım çalışmaları sırasında ortaya çıkan muhteşem görüntünün herkesi hayran bıraktığını dile getiren Yazıcı, "Caminin doğu kesiminde yer alan selvi ağacının içinde incir ağacının büyümekte olduğunu fark ettik. Bugüne kadar hiç karşılaşmadığım bir olaydır. Genellikle ağacın dış gövdesinde başka ağaçlar gördük ama böylesini ilk defa gördüm. Bu tablo bütün insanların dikkatini çekiyor. Selvi ağacının gövdesinde 3 ana damar şeklinde incir ağacı dallanıp budaklanmış. Hatta meyve bile vermiş. Hakikaten Allah'ın bir lütfudur. Büyük bir hadise" diye konuştu.
Karacabey Ulucami Müezzini Yaşar Nurcan, birlikte büyüyen iki ağacın birbirine hiç zarar vermediğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.