SON DAKİKA
Hava Durumu

Sempozyuma renkli final

Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının işbirliği çereçevesinde Bursa'da 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleşen

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının işbirliği çereçevesinde Bursa'da 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleşen “1. Uluslararası Geçmişten Günümüze Kırgız-Türk İlişkileri Sempozyumu” bugün İznik'te sona erdi. Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği'nin organize ettiği sempozyum, İznik'te şenliklerle noktalandı. 


İznik'te ki şenliklere Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ermek İbraimov, İstanbul Başkonsolosu Mirlan Arslanbaev, Prof. Dr. Tınçtıkbek Çorotegin (Kırgızistan Tarih Kurumu Başkanı), Prof. Dr. M. Asım Yediyıldız (Tüdam Başkanı), Bursa İl Kültür Müdürü Ahmet Gedik, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Kamil Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak katıldı.

KURBAN KESTİLER
Kırgız heyet, tarihi Yenişehir Kapı'da bulunan ve 13. yüzyılda kuşatma sırasında Osmanlı Askerleri ile omuz omuza çarpışan ve şehit düşen Kırgız askerlerinin yattığı Kırgız Türbesini ziyaret etti. Heyet mezarların başında dua okuduktan sonra kurban kesti. Türbe, Kırgız askerler anısına Orhangazi tarafından 1324-1360 tarihleri arasında yaptırdığı bilinmekte.
Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği, Şehit Sedat Pelit parkında Kırgız kültürü olan kıl çadırlar kurarak, ziyaretçilere Kırgız kültürünü tanıttı. Kurulan çadırlarda Kırgız el işleri tanıtıldı. Çadırlarda ayrıca, Kırgız usulü Boorsok (Ekmek), Şoro (Ayran) ve Kırgız etli pilavı yapılarak İzniklilere ikram edildi.

ÜNLÜ GRUP SAHNE ALDI
Sempozyumun son ayağı olan İznik'te Kırgizistran'da ünlü olan Ordo Sohra adlı Folklor Grubu sahne aldı. Grup, Kırgız Halk Ezgileri seslendirdi. Programın sonunda Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Büyükelçi İbraimov ve Başkonsolos Arslanbaev'e İznik Çinisi takdim etti. Kırgız heyet daha sonra protokol üyelerine Kırgızistan milli kültürü olan birer kamçı hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.