SON DAKİKA
Hava Durumu

Sendikaya üye oldular, işten atıldılar

 Türkiye’nin sayılı alışveriş merkezlerinden olan Korupark Alışveriş Merkezi, sendikaya üye olan 53 güvenlik görevlisinin işine son verd

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Türkiye’nin sayılı alışveriş merkezlerinden olan Korupark Alışveriş Merkezi, sendikaya üye olan 53 güvenlik görevlisinin işine son verdi. 


Bursa’nın en büyük alışveriş merkezi olan Korupark AVM, Torunlar A.Ş. bünyesinde çalıştırdığı 53 özel güvenlik görevlisini Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkardı. 53 özel güvenlik görevlisinin işine son veren alışveriş merkezi, güvenlik görevlilerine telefonla işlerine son verildiğini bildirdi. Sendikal haklarından vazgeçmeleri ve sendika üyeliğinden istifa etmeleri halinde işe geri alınabilecekleri söylenen güvenlik görevlilerine Öz-İş Sendika’sı sahip çıktı. 2 günde 53 güvenlik görevlisinin işine son verildiğini hatırlatan Öz İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Önder Arslan, iş akdi feshedilen güvenlik görevlilerinin işten çıkarılmasının kanuna aykırı olduğunu iddia ederek, hukuk yoluna başvuracaklarını söyledi.
Arslan, “Türkiye’nin en büyük gıda firmalarının başında gelen Torunlar A.Ş, anayasanın güvenlik görevlilerine sunmuş olduğu hakları ihlal etmiş ve arkadaşlarımızı işten çıkarmıştır. Arkadaşlarımızı tehdit eden Torunlar A.Ş., ‘Buraya sendika giremez, sendikadan ayrılın, ancak ayrılırsanız işe girebilirsiniz’ demiştir. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Emeğinden başka bir geçim kaynağı olmayan arkadaşlarımızın uğradığı haksızlığa göz yummayız. Burada çalışan herkes Torunlar A.Ş.'nin hizmetçisi değil, bünyesinde çalıştığı özel güvenlik görevlisidir” dedi.
İşten çıkarılan güvenlik amiri Yavuz Ağırman, sabah işe gittiğinde iş akdinin feshedildiğini öğrendiğini belirtti. Bazı arkadaşlarının kendilerinden önce işten çıkarıldığını söyleyen Ağırman, “Sendikaya üye olduk diye bizi işten çıkardılar. Yıl başında güvenlik görevlileri hariç diğer çalışanlar yüzde 14 zam alırken, biz güvenlik görevlilerine yüzde 4 zam verildi. Biz de yapılan bu haksızlığa karşı zam istedik. Ancak buna olumsuz cevap verildi” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.