SON DAKİKA
Hava Durumu

Senegalli Atlete Bin Metrede İftar

Senegalli atlet Fadal Mbaye, sporcu Türk arkadaşının davetlisi olarak geldiği Bursa'daki bin metre rakımlı Bayraktepe'de iftar açtı. Ayna marat

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2013 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Senegalli Atlete Bin Metrede İftar
Senegalli atlet Fadal Mbaye, sporcu Türk arkadaşının davetlisi olarak geldiği Bursa'daki bin metre rakımlı Bayraktepe'de iftar açtı. Ayna maratonda birincilik için yarışan iki sporcunun bu dostluğu görenleri imrendirdi. 

Senegalli atlet Fadal Mbaye, maratonda birlikte mücadele ettikleri Türk sporcu arkadaşı Enver Koç'un davetlisi olarak Bursa'ya geldi. Birlikte kenti gezen iki sporcu iftarı, Orhangazi Yukarı Selöz Beldesi'nde bin metre rakımlı Bayraktepe Mevkii'nde açtı. Bir taraftan deniz ve göl manzarası diğer taraftan da alabildiğince yeşillik manzarasıyla Bayraktepe'ye hayran kalan Mbaye, hiç alışkın olmadığı soğuk havada üşüdü. Arkadaşlarıyla birlikte mangal yapan iki sporcu ardından aynı sofraya kaşık salladı.

"ÇORUMLU OLDUĞUMU SÖYLEYİNCE HERKES ÇOK GÜLÜYOR"
Aynı alanda mücadele ettikleri Türk arkadaşının misafirperverliğinden çok memnun kaldığını ifade eden Fadal Mbaye, Türk sporcu Koç'u da Senagal'e davet etti. Dünyanın her yerinden İngiliz, Fransız ve İspanyol bir çok arkadaşının olduğunu fakat Bursalı Türk sporcu Enver Koç'un arkadaştan da öte olduğunu anlatan Mbaye, memleketini soranlara önce Senegal, ikinci olarak da Çorum cevabını verdiğini ifade ederek, "Çorumluyum diyorum, Çünkü Çorumlu olduğumu duyan herkes çok gülüyor" dedi.

"SPORUN GERÇEK AMACI DOSTLUKTUR"
Türk Atlet Enver Koç ise, ilerleyen günlerde arkadaşı için Senegal'e iade-i ziyarette bulunacağını ifade ederek, "Sporun gerçek amacı dostluktur. Ben onu rakibim olarak değil kardeşim olarak gördüm. Ve ona da herkese davrandığım gibi davrandım. Türk misafirperverliğini tüm içtenliğimle sergilemeye çalıştım. İnşallah dostluğumuz her daim sürecektir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.