SON DAKİKA
Hava Durumu

Seninki düpedüz vurgun sayılır!

Ömer KARAKAYA Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Mayıs ayındaki kongreden önce

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Seninki düpedüz vurgun sayılır!
Ömer KARAKAYA
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Mayıs ayındaki kongreden önce inanılmaz bir skandala imza atarak, kulüpten alacaklarına karşı Bursaspor’un taşınmazlarını aldı. Kulübün gelirlerinin üzerinde temlik olması nedeniyle alacağını tahsil etmek için kurnazca bir adım atan Ali Ay, borç batağına sapladığı kulüpten kar ederek ayrılmış olacak.
Bursaspor Süper Lig’de ateş hattında düşme kâbusları görürken, Başkan Ali Ay ise Mayıs ayında yapılacak kongre öncesi alacaklarının derdine düştü. Yeşil-beyazlılar Ay başkanlığında geçirdiği 3 sezonunda da son anda şekilli semboller düşmekten kurtulurken, bu kadar beceriksiz ve başarısız bir yönetim sergileyen Ali Ay, son attığı adımla şimşekleri üzerine çekti.
GÜLLÜLÜ’NÜN PAYLAŞIMIYLA ORTAYA ÇIKTI
Bursaspor Kulübü Bağımsız Denetleme Kurulu Muhasip Üyesi Tayfur Serdar Güllülü, önceki gün gerçekleştirilen Nisan Olağan Toplantısı'nın ardından sosyal medya hesabından arazi satışlarına ilişkin bilgilendirme paylaştı. Paylaşılan bilgiye göre, Yönetim kurulunun 21 Marttaki toplantısında değeri 11 milyon 500 bin lira olarak belirlenen Dereçavuş Mah. 4991 Ada 231 Parselde bulunan 28.820,25 m2 taşınmaz ile yine değeri 12 milyon 310 bin lira olarak hesaplanan Yunuseli Mah. 5067 Ada 1 Parselde Bulunan Hisseli Gayrimenkul üzerindeki hisseye düşen 4.205,19 m2 arsa alanını alacağına karşılık Başkan Ali Ay’a devredildi.  Ali Ay, Dereçavuş’taki benzinlik alanını 11 milyon 500 bin, Yunuseli’deki arsayı ise 15 milyon liraya devraldı ve alacağından düşüldü.
BU SATIŞ VİCDANLARI YARALAR!
Bursaspor’un borçlarının kapatılması amacıyla genel kurulun verdiği satış yetkisini kendi alacaklarını tahsil etmek için kullandığı ortaya çıkan Başkan Ali Ay’ın kulübün mallarını satın almasıyla ilgili Güllülü’nün yaptığı açıklamanın son bölümünde yer alan ifadeler ise gerçekten düşündürücü. İşte açıklamadaki o bölüm; “Bu satımlar Kamu İhale Kanununa tabi değil yani ihale ile yapılması daha uygun olmakla beraber böyle bir zorunluluğu da bulunmamaktadır. Hukuki değerlendirme bu yönde olmakla birlikte, bu durumun genel kurul üyeleri ve Bursaspor'a gönül verenler tarafından değerlendirileceği hepimiz tarafından bilinmektedir. “
“SORU İŞARETLERİ ORTADAN KALKMALI”
Denetleme Kurulu’nun açıklamasında Bursaspor Yönetimi ve Ali Ay’a da soru işaretlerinin ortadan kaldırılması çağrısı yapılarak, “Öncelikle herkes tarafından bilinmesi gereken husus Bursaspor Kulübü şahıslara ya da belli bir zümreye değil, kamu yararına çalışan bir dernek statüsündedir. Bu sebeple kamuoyundaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak şekilde maddi durumu ortaya çıkarmak en sağlıklı olan durumdur. Bu şekilde zaten zor günler geçiren kulübümüzün daha fazla yıpranmasının önüne geçilebileceği kanaatindeyiz. Kurul olarak görev ve yetki sınırlarımızda Bursaspor menfaatleri adına alabileceğimiz ve kamuoyu ile açıklayabileceğimiz incelememiz bundan ibarettir." İfadelerine yer verildi.
ALACAĞI 118 MİLYON LİRA
Genel kurulun verdiği satış yetkisini iyi niyetli kullanmadığı ortaya çıkan Ali Ay, ara transfer döneminin bitmesine günler kala bu iki arsayı satışa çıkardı. O sürede satışı yapılamayan iki taşınmazı almayı kafaya koyduğu anlaşılan Ay, Türkiye’nin seçimlere kilitlendiği hafta yönetim kurulundan sessiz sedasız aldırdığı kararla bu iki araziyi üzerine geçirdi ve alacaklarından düştü. Bursaspor’u 270 milyon lira borçla devralan Ali Ay, 3 yıllık sürede bu borcu 460 milyon liraya çıkardı. Döneminde hiçbir başarı elde edemeyen Bursaspor, 3 sezondur düşme kabusu görüyor. Her seferinde ipten dönen Bursaspor’da bu başarısızlığın birinci müsebbibi olan Ali Ay’ın kulüpten alacağının 118 milyon lira olduğu ifade ediliyor.
VAY ALİ BAŞKAN VAY!
Bursaspor Başkanı Ali Ay, bankalardan TL olarak çektiği krediyi dövize çevirerek kulübe borç verdi. Faizlerin yüzde 10 seviyelerinde olduğu dönemde çekilen TL’yi dövize çeviren ve kulübü döviz cinsinden kendine borçlandıran Ali Ay, aradan geçen sürede dövizin yüzde 35’ler civarında değer kazanmasıyla önemli bir kar elde etmiş oldu. 118 milyon alacağının 3’te birinin bu aradaki farktan oluştuğu ileri sürüldü. Mayıs’taki genel kurulda başkanlık koltuğunu bırakacak olan Ay, kulübün diğer gelirlerine temlik konulmuş olması nedeniyle üzerinde hiçbir temlik olmayan bu iki taşınması alarak şark kurnazlığını da göstermiş oldu. Bursaspor’un stat ve yayın gelirlerinin üzerinde 120 milyon liralık Ziraat Bankası-Denizbank temliki bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.